1. dag i min indledende uge i Masterchef – mandag

1. dag i min indledende uge i Masterchef – mandag

4. marts 2019 Masterchef 0
Masterchef Elisabeth Nielsen TV3

Så skal vi rigtig i gang i Masterchef køkkenet!

Jeg ankommer til hovedbanegården 20.10 – har valgt at tage toget, da jeg synes det er en lang tur at køre alene fra Thy til København, det er en tur på 4 ½ time i bil og små 6 timer i tog, men så kan jeg også sidde og lave lidt lektier eller se nogle af sidste års masterchef afsnit.. – bare slappe af!

Jeg står på perronen og kigger lidt rundt omkring – Københavns Hovedbanegård er liiidt større end den vi har i Thisted.. Er spændt på om jeg kan finde til hotellet… men har undersøgt at jeg kan tage med et tog til Nørreport St. og derefter metroen til Øresund St. som ligger få hundrede meter fra Hotellet.

Vi er blev indkvarteret på et andet hotel end sidste gang, da det her ligger tættere på Masterchef Studiet. (ca. 5 min. I bil) Da jeg ankommer omkring kl. 21, skriver jeg til Ulla for at høre om hun er kommet til Hotellet også? Det er hun og sørme om vi ikke er naboer! – vi bor faktisk 5 ud af de 7 deltagere på hotellet..

Jeg kigger ind til Ulla – kan se hun også har taget det halve af garderoben med!… Vi er begge enige om at der lidt sommerfugle i maven… arghh måske elefanter! Og vi glæder os begge til at komme i køkkenet i morgen os se hvad de har tænkt sig at udsætte os for! Vi aftaler at mødes 8.10 i receptionen, da vi skal være i studiet kl. 8.30 og vil gerne have god tid til at finde det. Vi skal tjekke ud hver morgen, for vi kan jo risikere at rygge hjem hver dag….

Og igen – når du sætter dig i Ullas bil er der fart på feltet! Færdselsregler kan diskuteres, cyklister skal se sig for og rødt lys – var der det?? (igen, sagt med et kæmpe smil på læben!)

Vi spiser alle morgenmad sammen i studiet og skal imens på skift i ”sminken” hvor vi skal spartles og have sat lokkerne lidt. Vi er alle lidt rastløse, går lidt rundt og alle prøver at klemme lidt morgenmad ned men ingen af os er særlige sultne.. Det er tydligt at vi alle er meget spændte og gerne bare vil i gang.. Men trods nervøsiteten er der stadig en god stemning og humor er en godt ting når man er nervøs – så efter første kop kaffe kommer der er hurtig gang i joksene! Nu hænger der kun 7 forklæder – puha.. ved det bliver en streng uge for hvis jeg skal komme gennem ugen skal jeg slå 4 af disse skønne mennesker hjem.. Nåh, jeg er nødt til at tage en dag af gangen… Så nu skal jeg bare ind og give den gas og se om jeg kan overleve første dag!

Da vi alle står klar foran den gule dør og venter på vi må komme ind i studiet, har jeg det vildt godt og samtidig helt forfærdeligt – det er svært at beskrive følelsen – jeg er så nervøs at det er lige før jeg er bange for at jeg skal kaste op!…. Døren går op og vi går ind. – WAAAUHH! Hvor er der bare flot! Seje motorcykler masse af amerikanske flag, en jukeboks og noget der ligner en amerikansk dinner. Yes, så må det da være smage og råvarer jeg kender.. Har været i USA ret mange gange og Junkfood har vi da alle spist i ny og næ 😉

Jeg er så nervøs at jeg kan mærke min overlæbe ryster lidt – der foran mig står Jesper Koch og Thomas Castberg – puha, ”kom så! siger jeg til mig selv – du kan godt!”

Vi finder ud af at vi skal lave pommes frites med valgfri dip. Har aldrig før lavet pommes frites fra bunden af, men set det flere gange i madudsendelser og ved det ikke er så nemt endda… Det er vigtig de bliver sprøde, hvem gider at spise en blød pommes frites.

Til dip, laver jeg noget jeg kender og ved smager godt – en mayo med hvidløg og chili. Kan godt lide røget ting, så jeg skal da selvfølgelig have gang i røgmaskinen og røge mine æggeblommer.  Er egentlig ret godt med og synes mine ting lykkes, så er supertilfreds med det jeg aflevere og tror egentlig godt jeg kan vinde den her!

Det bliver Rikke som løber med sejren så skal i køkkenet igen. Der er 4 konkurrencer i dag, så der er heldigvis langt til elimineringen – den vil jeg helst undgå!

Vi skal på hold, to og to. Jeg kommer på hold med Ulla – det er PERFEKT! Vi har det super godt sammen – “Sisterhood”. Og så skal vi lave burger. Vi er hurtig enige om at vi bare skal lave en klassisk burger – men inden vi er færdige er vi hoppet ned omkring den mexicanske grænse og stoppet 1000 ting i vores burger.

Undervejs smager vi på nogle røgede chipotle chilier for at se om det kan give noget til vores mayo – HOLD NU KÆFT DET ER STÆRKT! :O) ha ha, men vi har vores egen lille fest og det er MEGA hyggeligt selvom vi også er presset med tiden!

Det er stærke sager! :O)

Da tiden er gået, kan vi godt se at vores burger overhovedet ikke er klassisk og bare er kæmpe enorm! – men samtidig fyldt med en masse gode smage, så vi bliver enige om at den kun kan præsenteres som ”en lille exclusiv dameburger”.

Da vi står og kigger på de 3 burger er vi i tvivl om hvilken én er bedst. Dommerne griner lidt da de ser vores burger ikke mindst efter vores præsentation og de sige “så kunne de da godt tænke sig at se vores herre burger…” Men efter kommentarerne er vi håbefulde og tror på en sejr og YES, vi vinder og kan gå på balkonen og se de sidste to konkurrencer derfra. SÅ DEJLIGT!

Vil sige at jeg godt ville have lavet karamelsovs og is, for det er noget jeg føler mig hjemme i og har prøvet at lave rigtig mange gange…. Meeeen nej, står sku egentlig godt på balkonen :O)

Vi siger desværre farvel til Kenneth og HADER bare det når en skal hjem – det er ikke rart og tænker ikke det bliver nemmere jo længere man kommer hen i konkurrencen..

Vi skal denne dag også have en fælles gennemgang af køkkenet og se de forskellige maskiner og optage vores ”intro” som i ser i starten af programmet. Det er på skift så der er en del ventetid hvor vi snakker og lærer hinanden bedre at kende, men trætheden er ved at melde sig. Vi har fyraften kl. 21.30 og så skal vi alle bare hjem og i seng – efter vi lige får en hurtig øl på hotellet.

Tænker at jeg sover godt…. Men kan simpelthen ikke få ro på i hovedet. Alle indtryk og forventninger til næste dag suser rundt i hovedet på mig… Så falder sent i søvn, vågner midt nat og står op længe inden at mit vækkeur ringer!… En ny dag venter…..

Se også de andre indlæg om Masterchef: Finale 2. og min endestationFinale 1. dagSemifinale 4.dagSemifinale 3. dagSemifinale 2. dagSemifinale 1. dagKvartfinale 4. dag Kvartfinale 3. dagKvartfinale 2. dag en dejlig fridagKvartfinale 1. dagAvanceret trænings ugeIndledende uge 4. dagIndledende uge 3. dagIndledende uge 2. dagNicolai tar’ turen til ThyUllaTrænings ugeAuditionCasting

Foto: TV 3 og Privat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *