Nicolai tager masterchef forklædet med til Thy

Nicolai tager masterchef forklædet med til Thy

24. marts 2019 Masterchef 0

Der har længe været snak om at vi skulle mødes en dag, lave lidt mad sammen og så selvfølgelig se et afsnit af masterchef sammen. Menuen skulle selvfølgelig bestå af FISK – tilbehøret kunne forhandles og en blanket sauce skulle øves.

Nicolai ville gerne tage turen over limfjorden og komme på visit i Thy. I bilen kom termomixer og ismaskine – dertil hører selvfølgelig en “uartig fløde” :O) Jeg har skaffet fisken og sørget for et lille råvarebord af tilbehør (ikke i samme standard som i masterchef køkkenet..;O) Så vil vi lave en is – jeg var ret hook på en avocado is – men Nicolai fik sagt meget diplomatisk, “ajhhh, jeg er altså mere til en flødeis..” -okay, så må det blive en vaniljeis med saltkaramel – og den var Nicolaj med på “du laver også en super god salkaramel”, siger han (tak tak!)

Herhjemme glæder drengene sig til at se Nicolai fra fjernsynet! – ikke mindst fordi jeg har snakket rigtig meget om ham. Vi har snakket en del sammen når vi har tilbagelagt de godt 400 km der er hjem fra københavn.. og det er lige pludselig mærkeligt når så vedkommende står her hjemme i køkkenet som de har hørt så meget om og se i TV… Men Nicolai er jo bare Nicolai – sød, rar og helt nede på jorden!

Vi får stillet alt frem og får hurtigt lavet en plan – mit eneste krav er: ingen pure eller mos! ;O) Nicolai griner – han har fået en lidt hug af dommerne fra Masterchef for at lave pure og mos til mange af hans retter og at han skal til at vise noget andet!

Vi kommer frem til at vi vil lave: Ovnbagt Torsk med selleri og søde kartofler i tern som er svitset på panden, smør poscheret porre, bacon (verdens bedste krydderi) og en blanket sauce (som jeg har lidt svært ved at få til at lykkes..) på smør og skalddyrsfond. Vi svitser (branker) nogle halve citroner og pynter af med lidt hvidløgsspirer og æble i tern.

Det er bare mega HYGGELIGT – og dejligt at det ikke være underlagt et tidspres!..;O) Vi ender ud med en okay god ret – min mand og drengene synes ihvertfald det smagte godt – også porrerne.. Og så sagde Oliver (11år) at det var altså flot anrettet! (han er vist lidt miljøskadet…;O)

Alt det her med at vi er med i masterchef gør også noget ved familien. Mine drenge har virkelig lyst til at lære at lave mad og vil så gerne være med i køkkenet når jeg laver noget! Kan høre på Nicolai at hans datter også er “vokset” i køkkenet – det er så dejligt! Min mand Steen er også begyndt at ligge mærke til en masse ting og detaljer han ikke så før – som han selv siger; “jeg har også lært en masse af det her”!

Da vi har spist sætter vi os ned og ser aftenens afsnit af Masterchef. Har heldigvis viaplay, for vi kom først til at spise kl 19.30….;O) og halvejs inde i programmet bliver isen fundet frem – og MUMS den smager FANTASTISK! Jeg når faktisk ikke at få taget et billede af isen og alt blev spist!!!

Hvis i har lyst til at se mere af Nicolai og jeg i masterchef – er det i morgen mandag at Nicolaj er i køkkenet og jeg selv er på tirsdag. Håber i vil se med og heppe på os!

Se også de andre indlæg om Masterchef: Finale 2. og min endestationFinale 1. dagSemifinale 4.dagSemifinale 3. dagSemifinale 2. dagSemifinale 1. dagKvartfinale 4. dag Kvartfinale 3. dagKvartfinale 2. dag en dejlig fridagKvartfinale 1. dagAvanceret trænings ugeIndledende uge 4. dagIndledende uge 3. dagIndledende uge 2. dagIndledende uge 1. dagUllaTrænings ugeAuditionCasting

I kan yderligere følge Nicolai på:

INSTAGRAM under nicolai_metner eller klik her

På FACEBOOK Grillfætter Catering her & Cafe Icecream i Nykøbing M her

Foto: Privat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *