Masterchef – 4. og sidste dag i semifinalen

Masterchef – 4. og sidste dag i semifinalen

31. juli 2019 Masterchef 0
Her står Mielcke og Castberg og byder os velkommen – Der hænger to kokkejakker ved deres side. Nøj, hvor vil jeg gerne have fingre i den ene af dem…
Puha! Jeg er altid nervøs når jeg skal i køkkenet men idag mærkes ekstra slem…. Det er så tæt på nu og nerverne sidder uden på tøjet…

Da vi kommer i køkkenet får vi at vide vi får besøg af Michelin kokken Jonathan Berntsen som kommer ind i de fedeste cowboystøvler! Puha, tager lige en dyb indånding.. Jeg kan næsten ikke være inde i mig selv – er så nervøs og spændt! Og så kommer der den her nydelige mand ind, med råvarer der sender mig lidt på glatis…

Han har 3 ting med. Friske kammuslinger i skal, trompet-/dødssvamp og lardo fra spanien. En lardo som er fyldt med krydderurter og har lagret i 2 år. Er jeg skræmt? – JA!

Kammuslinger er mega lækre, har bare ikke prøvet at åbne dem før og vi får kun 3 hver. Så det skal helst lykkes at få dem ud i ordentlig stand. De er meget porøse og der er overraskende meget indvolde/snask deri. så der er noget arbejde ved det. Men flotte og virkelig lækre kammuslinger!

Kommer hurtig på at jeg er nødt til at forsøge mig med den blanketsauce igen. Det skal altså bare lykkes for mig (ja, jeg er lidt stædig)! så jeg vil bruge mit lardo i, i stedet for smør i saucen.

Svampene aner jeg ikke hvad jeg skal stille op med. Men tænker de må komme i saucen..

Jeg har virkelig læst op på saucen hundrede gange (har ikke kunnet øve den, da jeg bor på hotel..) men da jeg står og skal lave den, “kan jeg ikke huske fra min røv til mit hoved”… kludre rundt i det og får lavet det jeg formår, der under pres. Men ved godt den ikke sidder i skabet den sauce..

Jeg får sagt at jeg ville give mine kammuslinger 2 min, det gør jeg slet ikke, tror de får 40 sek. i alt.. min pande er god varm og de bliver flot karamelliseret. Men jeg får at vide de har fået en anelse for meget.. Det samme har Dannis kammuslinger og Nicolais sauce overdøvede hans kammuslinger.. Så tænker at Danni nok er videre – og ja… Må sige at drengene har bare været dygtige!

Vores retter: Danni – Nicolai – mig

Nu skal jeg dyste mod Nicolai om den sidste kokkejakke og sidste plads i finaleugen.. Nøj, det er ikke så rart.. Men igen det er en del gamet..

Vi bliver spurgt om hvad vi håber på vi skal lave. Jeg siger som jeg plejer “noget sødt”. Og da Jonathan løfter låget står der en kage…….

Jeg bliver glad og også skræmt… tænker shit, hvad nu hvis jeg ryger hjem på den her? Det vil jeg have det rigtig svært med.. Har hele tiden sagt, bare jeg ikke ryger hjem på en dessert..

Det er en kage med mandelmazerin bunde, ganach, mousse og glassur ialt 8 lag. Og vil bare lige sige: DEN SMAGER HIMMELSK! Kan næsten høre englene synge! Vi kan faktisk slet ikke komme i hold med at smage Det er bare MUMS!

Jeg glæder mig til at komme i gang med kagen, selvom det bliver en stor udfordring. SÆT I GANG!

Den udfordring er lige mig! Det er nogle ting jeg har lavet mange gange. Så er godt klar over, at jeg har en fordel. For jeg kender mange af fald grupperne og tænker det gør Nicolai ikke. Men ved også godt, at selvom man prøver på at undgå fejlene, så kan det godt skille alligevel. Man kan stå og være så sikker på, at det er gjort rigtigt. men det er så små ting der skal til for at de cremer vi skal lave kan drille..

Jeg er selvfølgelig bange for at mine nerver skal spille mig et puds. Og samtidig nervøs for at jeg mister overblikket – for jeg er virkelig nervøs.. Laver også lige nogle dumme fejl i starten, hvor jeg ikke får hakket min chokolade. Der er ikke noget at tænke mig over, det er en ommer! Så klør på – men husker også at nyde det lidt..

Jeg bruger ikke meget krudt på at smøre ud til kanten af vores form. Den er giga stor og vi skal kun bruge 10 x 10 cm, så ved jeg kommer til at skære alt det yderste af. Så det vælger jeg ikke at bruge min tid på. Samtidig er det også ret vigtig at få ganachen smurt hurtig på, for bundene smelter bare jeg holder ved dem.. Så det gør at jeg får en god adskillelse af bund og ganache. Samtidig får jeg en god højde på min mousse. Det får Nicolai ikke på hans mousse, da han smørrer helt ud til kanterne. Så han har simpelthen ikke nok til, hvis det også skal have højde. Samtidig bruger han lang tid på smøre lagene ud, så hans bunde og ganache smelter også lidt sammen..

Jeg kommer til at sætte ild til mit bagepapir, da jeg varmer formens kanter. Dette for at kagen ikke hænger i når jeg tager formen af. Det gør at det ser ud til at min kage er ved at flyde ud, men jeg er ikke bekymret. Jeg ved jeg kun skal bruge det midterste stykke og er meget fokuseret;O)

Der er en der hygger sig på balkonen men vi andre sveder i køkkenet…;O
Jeg ved Danni er glad for at han ikke fik den opgave :O)

Det første jeg ligger mærke til er, at Jonathan har 9 kirsebær på hans kage. Jeg tager ni fra med samme, så jeg ikke glemmer det. Nicolai er lidt i tvivl og bestemmer sig for at komme 5 på. Samtidig siger Castberg at jeg kun mangler 3 % i at den er ligesom Jonathans (er ikke med på TV) det er også klippet fra at der er klumper i Nicolais ganache – men det bliver selvfølgelig klippet sammen så det ikke skal være for åbenlyst, hvem der går videre. Men må sige at lige i dag – der var jeg næsten sikker (men føler mig aldrig HELT sikker) på at jeg er videre – men tør ikke håbe på det, før jeg hører dommerne sige det..

Min kage:

Nicolais kage:

På et tidspunkt kan jeg høre ude bagved at Castberg sige: “Ej, der er en Snickers, uhm en snickers…” (tror ikke han har tænkt over vi kunne høre ham i studiet) lidt efter kommer Castberg i køkkenet og fortæller at nu er der 5 min tilbage og de glæder sig til lidt at få noget sødt! Og jeg ved ikke hvorfor, men det ryger bare ud af mig: “nåh, det er derfor i går ude bagved og spiser snickers!”…

Kan se han laver et meget undrende ansigt, kigger sig lidt tilbage over skulderen og skal lige til at sige noget. Men han går videre mens han griner og ryster på hovedet… Jeg kigger ud på alle kamera mændene og de er ved at dø af grin og laver også en grimasse med ansigt og hænder der siger: “av av!….” og jeg tænker; “hvorfor holdt du ikke bare din mund. Det hjælper dig ikke, det der….” men må videre, for skal til at pynte… (vil nu sige at dommerne kan godt tåle at få lidt gas;)

Det er afgørelsen – kan næsten ikke tro det da de siger mit navn. Jeg bliver så GLAD! Bliver helt rundt på gulvet og meget rørt! Får en kæmpe krammer af Nicolai (tak!) Castberg kommer med min kokkejakke “den har du virkelig fortjent” siger han – er ikke klar over om jeg fik sagt “tak”.. – men det er den vildeste følelse og meget surrealistisk!

Er så glad – men samtidig siger vi farvel til Nicolai. Han gjorde det virkelig godt, det var stadig en flot kage han fik lavet – en værdig modstander!

Da vi er udenfor studiet spørger jeg ham forsigtig med et smil på læben: “må jeg stadig godt komme med op at køre hjem?” Han griner og siger “selvfølgelig!”

Nu kunne man godt tro at de 5 timer hjem i bil ville blive akavet. Men det det blev det overhovedet ikke. Nicolai var helt afklaret med det og vi have en god snak (som vi plejer) om alt muligt. Tror det var godt at få snakket om det hele på vejen hjem! Det viser bare hvor dejligt og rummelig et menneske han er!

Næste stop er FINALE UGE – uha det bliver spændende!

Se også de andre indlæg om Masterchef: Finale 2. og min endestationFinale 1. dagSemifinale 3. dagSemifinale 2. dagSemifinale 1. dagKvartfinale 4. dag Kvartfinale 3. dagKvartfinale 2. dag en dejlig fridagKvartfinale 1. dagAvanceret trænings ugeIndledende uge 4. dagIndledende uge 3. dagIndledende uge 2. dagIndledende uge 1. dagNicolai tar’ turen til ThyUllaTrænings ugeAuditionCasting

Foto. TV3

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *