Masterchef 1. dag i kvartfinalen

Masterchef 1. dag i kvartfinalen

9. april 2019 Ikke-kategoriseret 0

Så kom dagen hvor vi starter ugen i vores kvartfinale. Vi står 8 kvartfinalister og venter på at gå ind af den gule dør. alle folk tjekker at kraver og forklæder sidder ordentlig og at der ikke lige sidder en bussemand og flager i næsen…;O) Alle er super spændte og jeg får det som jeg altid gør når jeg står her og venter på at komme i studiet – jeg ryster og har det som om at jeg skal kaste op……. Catharina står bag mig og vi krammer og kigger hinanden dybt i øjnene – “det skal nok gå” – “det bliver pissse sjovt” – “vi kan godt det her” peptalker vi hinanden!

“3-2-1.. så går vi ind!” Vi træder ind i studiet og jeg kigger rundt… Kan se at der kun er to køkkener… og de står i den ene side… Alle tre dommere er til stede – kan mærke det bliver en stor dag – og hver dag bliver mere og mere vigtig – for har bare ikke lyst til at forlade dette eventyr! Jeg vil med hele vejen og bare suge til mig af oplevelser og viden!

Vi skal på hold, for idag skal vi køre service – der kommer gæster og de skal have serveret hakkebøf med kartofler, sovs, 2 x surt og bløde løg. Til dessert skal de have arme riddere med valgfri is. Holdet bliver rækken vi står på, som deles i to.. “Okay” tænker jeg… Det er jo i hverfald ting jeg ved jeg kan lave og ved hvordan de skal smage og tilberedes.. Er glad for at der er en dessert men er tryg ved begge retter – jeg har lavet arme riddere MASSER af gange! Jeg er på hold med Catharina, Stephanie og Nicolai – det er et super godt hold!

Holdet der vinder får en fridag næste dag. Det tabende hold skal i morgen ud i en eliminering… jeg ved godt hvad jeg helst vil..

Holdet skal bestemme hvilke to der er på hoved retten og hvilke to der tager desserten – der skal også vælges en køkkenchef, som ikke må lave mad under serveringen… Vi er meget længe om at vælge vores køkkenchef.. Nicolai synes jeg skal være det (ved ikke om jeg kan være lidt bestemt ind i mellem…;O) Men så kan jeg ikke stå for desserten og den vil de andre helst ikke ind over. Catharina siger at hun kan godt blive skrab og skal nok skære igennem – så det er kanon, hun bliver boss! (det viser sige senere at blive et godt valg……)

Stephanie og Nicolai bestemmer sig for at lave rødbeder og agurker som surt og det er vi to andre okay med. Jeg vil gerne lave en klassisk vaniljeis, vi snakker også om noget sorbet og andre slags, men kommer frem til at det ikke skal overdøve vores arme riddere og syren kommer fra vores bær, brombær og ribs. Jeg laver også en karamelsovs med cognac som vi kommer ovenpå arme riddere inden is og bær.

Nicolai og Stephanie tager sig af hovedretten og det er jeg helt tryg ved! Catharina og jeg går i gang med desserten – vores arme riddere skal hurtigst muligt i en masse af æg og mælk, så det rigtig kan trække ind i brødet- så det bliver “moussie”! isen skal også hurtig over, da den skal nå at køle inden jeg kan fryse den ned med nitrogen. Vi er et super godt team og jeg kan høre at Nicolai og Stephanie også arbejder godt sammen.

Catharina har et rigtig godt overblik og hjælper til alle de steder der er brug for hende – på et tidspunkt under vores forberedelsetid skærer Catharina sig på et mandolinjern – meget! Men hun siger ikke noget.. tager hånden bag på ryggen og klemmer godt sammen om det og fortsætter bare, så vi andre opdager det faktisk ikke.. Jeg ser godt på et tidspunkt at der kravler en fra studiet rundt nede på gulvet og tørrer noget op som jeg tror er rødbede.. det er så fordi Catharinas finger drypper med blod….. (får jeg at vide bagefter) SEJ tøs! – det ender med at hun kommer på skadestuen og får 5 sting i hendes tommelfinger… AV siger jeg bare.. (det blev ikke filmet, så det skjulte hun godt) Når nu uheldet er ude er det jo så godt, at det er Catharina der er køkkenchef og ikke skal lave mad under serveringen med den finger..

Da vores servering er over, ender det faktisk med at vi står med 3 desserter som vi har fået lavet for meget…. så der går ikke mange sekunder inden vi bestemmer os for, at de skal da ikke gå til spilde…. så vi guffer i os – og jeg ved godt man ikke skal rose sig selv for meget – men hold nu k….. det smagte dæleme godt!!!

Vi står alle 4 tilbage med en følelse af, at vi har gjort det godt! men igen, da vi står foran dommerne og får vores feedback står man bare og tænker….. “hmmm, det kan både blive en dreng og en pige…” Tror det er ret lige… Vi har jo ikke set hverken gæster eller dommere smage på maden, så aner ikke hvordan det er blevet taget imod… dommerne både roser og giver ris til begge hold MEN det er skú blåt hold som går videre – YES! hold nu op hvor er det godt – vi er så GLADE! Og nu har vi er fridag i morgen, hvor vi bare kan gøre hvad vi har lyst til! Jesper Koch slutter af med at sige “det var jeres dessert der gjorde forskellen!..” (vokser lige 2 cm….)

Jesper Koch har et udtryk han bruger meget når noget er lækkert svampet – “moussie moussie” vi er alle ved at dø af grin også de andre dommere.. Han lever sig sådan ind i det, når han forklarer ting og det er bare så herligt og sjovt!

Mange spørger om ikke det er fedt at være i København så mange dage, “så må du da se en masse”…. nej, det gør jeg ikke… for når vi tager hjem fra studiet der omkring spisetid, så er vi alle FULDSTÆNDIG FÆRDIGE! Efter sådan en dag hvor adrenalinen bare køre og man er max presset hele tiden, så går luften bare af ballonen og man ved at næste dag bliver på samme måde – så det er bare hjem på hotellet, samle energi og få hvilet lidt.. (indimellem har vi taget afsted alle fra hotellet og spist sammen, hvor vi virkelig har hygget, men ikke hver dag – meeen vi har som regel fået en lille fadbamse i baren når vi kommer tilbage på hotellet, det har vi da fortjent efter en hård dag i køkkenet ;O) Så det bliver god med en fridag – Nicolai, Catharina og jeg bliver enige om at vi vil ud at spise lidt ekstra lækkert og shoppe lidt (vi bor alle 3 på hotellet og Stephanie er gravid, så hun skal ikke slæbes med rundt;O) men hvordan det går, må i læse om i næste indlæg :O)

Se også de andre indlæg om Masterchef: Finale 2. og min endestationFinale 1. dagSemifinale 4.dagSemifinale 3. dagSemifinale 2. dagSemifinale 1. dagKvartfinale 4. dag Kvartfinale 3. dagKvartfinale 2. dag en dejlig fridagAvanceret trænings ugeIndledende uge 4. dagIndledende uge 3. dagIndledende uge 2. dagIndledende uge 1. dagNicolai tar’ turen til ThyUllaTrænings ugeAuditionCasting

Foto. TV3 & privat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *