4. dag i min indledende uge i Masterchef – torsdag

4. dag i min indledende uge i Masterchef – torsdag

11. marts 2019 Masterchef 0
Masterchef Elisabeth Nielsen TV3

Så er det sidste dag… Kan godt mærke at nu vil jeg bare RIGTIG gerne klare mig igennem i dag og videre til næste del af konkurrencen. Det var en lidt nervepirrende dag igår og var på nippet til at sige farvel til masterchef. Men det er rystet af mig og nu er jeg klar til en ny dag og er spændt på hvad det er for en fordel som Kristian har fået..

Jeg kører ud i studiet med Jacob, har taget min kuffert med da vi jo ved at vi skal hjem når vi engang er færdige med dagen. Jacob er sådan en dejlig og rolig person med en fantastisk humor og hans ro smitter af, så tænker “det skal nok gå idag”.

Jeg har ikke booket nogen togbillet endnu, for kan ikke være sikker på hvornår vi har “fri”. Så må sige at jeg efterhånden er ved at blive god til at tage tingene som de kommer. Er ellers et menneske som rigtig godt kan lide at planlægge og sætte ting i kasser.. Det har masterchef i hvert fald fået vendt på hovedet..;O)

Det er lidt mærkeligt at vi kun er 4 personer tilbage, lidt tomt men humøret er højt og snakken går. Det har været nogle intense dage og vi er efterhånden ved at kende hinanden rigtig godt! Har ikke lyst til at sige farvel til nogle at de dejlige mennesker – men det kommer vi ikke udenom.

Vi kommer i køkkenet og kan fornemme at stemningen er god som alle andre steder hvor det er fredag og det snart er weekend (ved godt det er tors, men det føles altså som fredag) Kristian må vælge 10 ingredienser fra spisekammeret som vi alle 4 skal lave mad med…. Synes at Kristian og Jesper Koch bruger en evighed i spisekammeret og kan ikke rigtig høre hvad de snakker om, synes mit navn bliver nævnt.. Jeg begynder at blive lidt små nervøs for jeg ved at Kristian er sindsyg dygtig og håber bare at han vælger noget jeg kender…. Ville godt give min højre arm for at være i hans position….. Annie, Jacob og jeg står også og råber lidt smigrende til ham at han er en guttermand – han smiler bare og fortsætter.

Kurven Kristian kommer med er ok. Han har valgt jomfruhummer, smør, skarlotteløg, hvidvin, fennikel, kørvel, gulerødder, ingefær, æggeblommer og tomater (møg tomater…)

Den oplagte ret med den kurv vi får, er stegte jomfruhummer med en bur blanc og noget garniture – det kan jeg også finde ud af at lave, men tænker at de gør de andre nok også…. Så jeg vælger at røge mit smør (ved at smør tager rigtig godt imod røg) og vil tilberede mine jomfruhummere i smørret. havde egentlig tænkt mig at lave en bur blanc af smørret men går med mayoen da jeg kun har den ene pakke smør og er usikker på om jeg har nok.. Jeg vælger at lave nogle fennikel crudite (helt tyndt skåret og lagt i isvand) og pochere tomaten (i aaaaalt for lang tid, den får 3-4 min skulle kun have 20 sek.)

Jeg synes egentlig det hele går godt, mit køkken ligner igen noget der er løgn (har herhjemme altid god orden og et ryddet køkken, men det er jo heller ik’ på tid..) Jeg får min jomfruhummer i mit røget smør hvor de bare skal ligge og hygge sig mens jeg ordner tilbehøret.. MEN kan pludselig høre noget syde og kan se at jeg er kommet til at tænde for det blus min gyde med jomfruhummer sår på… Smørret koger og jomfruhummeren sidder fast på bundet…… PIS og LORT! Jeg kan ikke ændre det og har ikke flere jomfruhummer – vi må ikke gå i spisekammeret… Krydser fingre og håber de ikke er overtilberede.. Jeg er max presset de sidste minutter og får smidt det sidste på tallerkenen i samme sekund som der bliver sagt 1…

Men det er de.. Får ros for min røg og anretning.. Og ved jo som den sidste at mine tomater ikke hører hjemme på tallerkenen.. Det bliver Annie som løber med sejren – det var også en flot ret! Så jeg må i køkkenet igen med drengene.

Men vi står og venter på at dommerne skal afsløre hvad vi skal lave kører der tusind tanker og idéer gennem hovedet på hvad det kan være….. Det viser sig at vi skal lave hotwings. Ja, okay… Det har jeg da spist rigtig mange gange – men aldrig lavet dem fra bunden af….

Vi får valget mellem 4 slags kylling: rå, saltet, sprængte (har lagt i saltlage) og nogle som både er saltet samt kogte. Jeg tænker med det samme at jeg vil have de sprængte! Jeg er helt tosset med kød der er sprængt – det er mørt og dejlig saltet. Tør ikke tage dem som er forkogte – tænker faktisk at det er en fælde..;O) Jeg kan høre at drengene vælger de rå – det har jeg det godt med så skille vi os ud fra hinanden allerede der. Jeg tænker også at de måske ikke ved hvad sprængt kød er – jeg er jo også lige små 10 år ældre end dem;O)

Først skærer jeg det yderste af vingen af, for at få så ensartet et stykke kød som muligt, så det skal have samme tilberedningstid. Tror godt spidsen kan blive lidt tør hvis den får lov at sidde på.. Jeg vælger at lave en barbeque sovs til, for det har jeg lavet flere gange derhjemme. Der har jeg skrevet op hvad jeg plejer at komme i for der er mange ingredienser, så tænker jeg må prøve om ikke jeg kan huske det.. Men må sige at efter Jesper Koch har været nede i køkkenet ved mig gør han mig bare mega usikker! for han siger “nåh ja, der er da et par ting der mangler her i forhold til den barbeque sovs jeg plejer at lave”……. så smiler han og går…. Jeg paniker lidt og løber op til råvarebordet igen for at se om der er noget jeg har overset?! Kan ikke komme på noget og griber noget soja men får det aldrig brugt…. jeg smager nok 100 gange på min sovs og smager den til hele tiden…..

Har egentlig ret god tid til at smage til og føler jeg er super godt med – næsten for godt med… Jeg har ingen idé om hvad Kristian og Jacob laver idet de står bag mig, så er spændt på at se hvad de laver.

Det viser sig at mit valg af sprængt kød var RIGTIG godt! Jeg vælger at kalde mi sovs for stærk sovs for er pludselig kommet i tvivl om jeg kan kalde det en barbeque, hvis ikke de synes det er det! (så åndsvag) Men Jesper Koch siger at det er en barbequesovs og den smager rigtig godt! Det samme med vingerne, de er godt krydret, sprøde og saftige indeni. PYH! Jeg Går videre og kan stille mig over til Annie, sikke en lettelse og kan mærke at øjnene bliver lidt våde igen….

Begge af drengene for lidt høvl for ikke at have valgt nogle vinger som var saltet som minimum.. Men synes egentlig ikke jeg kan gennemskue hvem af dem der har gjort det dårligst.. Idag ryger Kristian og som dommerne siger, så havde de regnet med at han var kommet meget længere, det troede jeg også – så ham faktisk som den største konkurrent.. Og igen vi har bare ikke lyst til at sige farvel til nogle af dem – var også glad for at Jacob gik videre for har efterhånden brugt meget tid sammen med ham og synes han er et fantastisk menneske som bare har fightet sig gennem konkurrencerne og alle elimineringer.. Så nu da ugen er slut er det Annie, Jacob og mig som er videre til næste stadie.

ugens overlevende….;O

Konkurrencen er spidset til og kan mærke at jo mere man er med her, jo mere har man bare lyst til at blive! Det næste der venter er den avanceret trænings uge i uge 13. Er spændt på hvad de sår finder på at udsætte os for!

Se også de andre indlæg om Masterchef: Finale 2. og min endestationFinale 1. dagSemifinale 4.dagSemifinale 3. dagSemifinale 2. dagSemifinale 1. dagKvartfinale 4. dag Kvartfinale 3. dagKvartfinale 2. dag en dejlig fridagKvartfinale 1. dagAvanceret trænings ugeIndledende uge 3. dagIndledende uge 2. dagIndledende uge 1. dagNicolai tar’ turen til ThyUllaTrænings ugeAuditionCasting

Foto: TV 3 & Privat

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *