Min dag i “Den avancerede Træningsuge”

Min dag i “Den avancerede Træningsuge”

27. marts 2019 Masterchef 0

Så er vi 18 deltagere tilbage og nu gælder det en plads i kvartfinalen. Og i dag er det SÅ vigtigt at gøre det godt! I den her uge er vi delt op på 3 hold med 6 på hvert hold.

Mandag var holdet: Danni, Annie, Julia, Jesper, Jeanette og Nicolai – de var i det Nordiske køkken med Thorsten Schmidt

Tirsdag var holdet: Torben, Kennet W., Rebecca, Patricia, Carsten og Elisabeth (mig) – vi skulle i det Franske køkken med Per Thøstesen

Onsdag bliver holdet: Casper, André, Stephanie, Henrik, Catharina og Jacob De skal i det Sydamerikanske køkken

Torsdag ved vi ikke hvad der skal ske.. Men de er ret udspekuleret så det kan blive HVAD SOM HELST!…. De to dag vi ikke er i køkkenet står vi på balkonen og suger til os af alt det viden der bliver givet videre. Det er utroligt lærerigt og også meget stort at få lov til at overvære masterclass med så store kokke som de fleste af os ser rigtig meget op til!

Jeg er hammernervøs!… jeg ved ikke om i kan se det på mig, men jeg er såååå spændt på hvad vi skal og hvilken galskab vi skal udsættes for – og jeg vil bare SÅ gerne videre til kvartfinalen – det er så tær på nu!

Jeg havde i første omgang ikke forstillet mig at jeg overhovedet ville komme hertil og burde jo være tilfreds nu – men er ked af at sige det, men mere vil ha mere….. forstået på den måde at vi lever os alle så meget ind i det her og det er så kæmpe stor en oplevelse som jeg bare ikke ønsker skal stoppe! Det er pisse hårdt mentalt og søvn er bare ikke eksisterende, for mit vedkommende. Jeg er et ret roligt menneske og god til lige at trække vejret og få ro på mig selv – det kan jeg bare ikke her!!! Jeg stresser så meget over det i mit hoved og når vi kommer på hotellet til aften, læser jeg og ser videoer for at forberede mig med så meget viden som overhovedet muligt – for jo, jeg kan lave godt mad – men ved også godt at vi er ved at komme på et niveau hvor jeg ikke har så meget erfaring – så meget bliver på mavefornemmelse og intuition.

Det skal også lige siges at jeg er et kæmpe konkurrence menneske! – det tror jeg er kommet bag på mange af mine med-deltagere – jeg deler gerne viden og opskrifter m.m. men når vi står i køkkenet så er det for at vinde! Længere er den ikke ;O) (argh tilbyder alligevel min rest fløde til Carsten i dag da han står og spørger, om der er nogen som har noget ekstra fløde, da han er blevet nødt til at starte forfra på sin soufflefars.. :O)

Nåh, det går op for mig at vi skal i det franske køkken – det er sådan set ok, men jeg ved at det er et meget teknisk køkken. Det har jeg det sådan set også ok med – ved det bliver svært under tidspres – men det gør det jo for os alle seks;O) Inden vi går ind ad den gule dør, er vi alle overbevist om, at vi skal ind og møde Dak Wichangoen. Det er fordi nogen har set at, hun har lagt et billede op meget tidlig om morgenen på instagram, hvor hun cykler afsted og skriver noget i retningen af “klar til en spændende dag” – hun er også mega sej, men jeg ved at jeg vil være helt på udebane i hendes køkken….. Så da vi høre det er Thøstesen griner Rebecca og jeg lidt af det også fordi jeg kommer til at sige “ja dak” istedet for ja tak… så det er vi jo ved at dø af grin over……(vi har lige vores egen fest som varer 3 sekunder)

Ind af døren kommer Per Thøstesen – SEJT! Jeg har set ham i masterchef køkkenet før og synes han er mega dygtig og virker nu også rigtig rar – men også lidt skrap, det skal han jo også være! Jeg var imponeret over hans ret sidste år i Masterchef “Thøstesens spejlæg med trøffel!” Den kunne jeg godt tænke mig at smage!

Thøstesen præsentere os for den ret vi skal lave…. bla bla bla blaaaaa! Kan godt høre det er fransk men forstår ikke en dyt! “

Se et lille videoklip fra på Masterchef på facebook :O)

Vi ser Per Thøstesen lave retten og han nævner utallige faldgrupper som der kan få soufflefarsen til at skille….. Kan godt høre at det ikke bliver nemt og det er med at få alle detaljer og små fif skrevet bag øret.

Nogle af de ting jeg har bidt mærke i er: farsen skal røres sej med salt og peber i ca. 1 min, det er ikke sikkert at begge æg skal i, kommes fløden i for hurtig kan det skille, røres der for meget/længe kan den skille, står den for længe inden farsen skal bruges kan den skille….. Det er lige før jeg er bange for at bare jeg kigger for meget på den, så vil den skille………..

Jeg synes egentlig det går ok – jeg er sikker på jeg får skåret alle nerveben af torsken. jeg vælger at komme et par kammuslinge mere i, da min fisk ikke er helt så stor som Thøstesens og er ligeved at ødelægge det hele da jeg slår det første æg ud og jeg ser der falder en skal ned i farsen.. og mens jeg står og famler med at få det op kommer Jesper Koch og Per Thøstesen selvfølgelig hen for at kigge……. hvor tumpet ser det lige ud, at jeg ikke engang kan slå et æg ud uden at ødelægge det…… Men det er der ikke tid til at stå og hyle over – jeg får det op og fortsætter. Kan så godt se, at jeg så også får kommet lidt for meget fløde i, men der er ikke noget at gøre, det er som det er……

Jeg smager rigtig meget på det hele og synes faktisk at det smager ret godt det hele (ser også ret godt tilfreds ud……;O) undskyld billedkvaliteten..

Mens vi alle står på rækken og får kommentarer er jeg næst sidst og må sige at min selvtillid falder mere og for hver kommentar.. De er alle skilt på nær Carstens… Da De smager på min ret laver de et mærkeligt og lidt overrasket ansigtsudtryk og tænker nu finder de sku’ nok en hval ned i min skål….. Men det viser sig at det er fordi min fars IKKE er skilt… – dog lidt blød og ikke nok salt, hvilket jeg ikke forstår for synes virkelig den fik meget salt af flere omgange……

Men enden på alt bliver at Carsten og jeg ikke har en skilt fars og får egentlig ret god ros – vi er sikkert videre til kvartfinalerne og slipper for eliminering som er kokkens efterfølger.. Jeg er så lettet og jeg er lige ved at gøre mig til at tude – JEG ER I KVARTFINALE – DET ER SÅ VILDT!

Jeg nyder sidste runde fra balkonen og må sige jeg tager hatten af for Torben, Kenneth og Patricia for at klare sig så godt gennem den eliminerings runde – hold nu op de var presset! I er pisse seje! Desværre siger vi farvel til Torben tirsdag.

Nu skal de sidste i ilden og er bare så lykkelig for at jeg er over det og vil nyde onsdagen i fred og ro på balkonen mens de 6 sidste er i køkkenet. Kan afsløre at det er nogle ret anderledes ingredienser de skal arbejde med…

Er nu også ret spændt på hvad vi skal lave torsdag…..

Se også de andre indlæg om Masterchef: Finale 2. og min endestationFinale 1. dagSemifinale 4.dagSemifinale 3. dagSemifinale 2. dagSemifinale 1. dagKvartfinale 4. dag Kvartfinale 3. dagKvartfinale 2. dag en dejlig fridagKvartfinale 1. dagIndledende uge 4. dagIndledende uge 3. dagIndledende uge 2. dagIndledende uge 1. dagNicolai tar’ turen til ThyUllaTrænings ugeAuditionCasting

Foto: TV3 & Privat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *