2. dag i min indledende uge i Masterchef – tirsdag

2. dag i min indledende uge i Masterchef – tirsdag

5. marts 2019 Masterchef 0
Masterchef Elisabeth Nielsen TV3

Jeg vågner igen længe før vækkeuret ringer. Ligger og googler lidt opskrifter og prøver virkelig at opdatere min viden om mad alt det jeg kan, men min hjerne er ved at eksplodere.. så står op og laver en kop kaffe som jeg sidder og nyder i sengen mens jeg lige kan se en video om hvordan man laver flæskesvær…:O)

Vi mødes alle igen i receptionen, kufferten er pakket sammen og stilles i bagage opbevaringen på hotellet. Humøret er højt, solen skinner og vi er sprængfyldte af energi og nervøsiteten sidder stadig i maven.

I dag skal vi igen være på hold og sørme om ikke igen at jeg kommer sammen med Ulla! Altså, vi er GLADE! Så håber vi bare at vi kan gentage gårdagens succes!

Vi skal i dag lave noget sprødt og ……… Der bliver løftet 3 klokker og der er jordskokke  chips, rejer i kataifidej og nougatine – 1. konkurrences tema er sprødt og knasende..

Vi skal igen idag arbejde i hold og trækker nogle Fortune cookies (spåkager) med en farve indeni. Jeg trækker grøn og sørme om ikke også Ulla står tilbage med en grøn – jeg er glad! Så er “Ullabeth” på banen igen :O)

Der er alt muligt lækkert i spisekammeret… Der er flæskesvær, kyllingeskind og alt muligt der frister.. Vi er lidt i tvivl…. Jeg får sagt, var jeg alene kunne jeg godt finde på at lave en dessert.. men er også ret hooked på flæskesværene.. Jeg ved at Ulla IKKE er glad for det søde køkken, men alligevel siger hun – det gør vi, vi kan jo ikke ryge hjem her i den første konkurrence og skal jeg prøve at lave dessert her, er det nu – sammen med dig!………. Det havde jeg ikke regnet med…… Men Ulla kan lave en jordskokke is som hun er helt sikker på og som hun har lavet flere gange og så er jeg overtalt, så vi går i krig!

Vi vil desuden lave en coral tuile, hindbærculi, wiskeysovs og en nougatine hvis coral tuilen ikke bliver sprødt. Opgaverne bliver hurtigt fordelt. Vores køkken er sprængfyldt med energi og Ulla hopper rundt som en hoppebold – altså du kan kun blive glad når du er sammen med Ulla – hendes humør smitter bare så meget af og alt bliver en fest!

Vi bliver enige om at jeg skal anrette, da Ulla mener hun har 10 tommelfingre når hun anretter, tror i dette tilfælde ikke det havde gjort nogen forskel for i stedet for bare at ligge min coraltuile på som et låg, bestemmer jeg mig få at knække det i stykker – dumt! Og min quenelle isen ligner bare………..ja som jeg vist får sagt ”Kong Valmers røv”….pinligt….. Vi ville for meget med for mange ting! Keep it simpel! Men altså vores ting smager som vi vil have det og så må det bære den hjem.

Men respekt til Annie og Kristian, det er en mega flot og lækkert ret vi taber til – ”Stegt Svin”! – og ikke at forglemme: Rikke og Jacobs ”Fish Balls”, behøver jeg sige mere!…;O)

Vi må i køkkenet igen og denne gang skal vi lave Øllebrød!……..

Jeg tænker, kan det passe?? Men ja, vi skal lave øllebrød og det har jeg da lavet 1000 gange til mine børn da de var små – men hvordan hulan får jeg lavet det, så det er godt nok til masterchef??…..

Jeg går med mavefornemmelsen og laver noget jeg selv rigtig godt kan lide. Jeg er helt vild med citron sammen med noget lidt sødt! Så laver en øllebrød med citronsirup og flødeskum. Bum! Jeg vælger at komme min øllebrød gennem en sigte for at få klumperne væk og for at få en fløjels blød konsistens, overvejer også på et tidspunkt at lave æggesnaps. Det fik jeg altid som barn hjemme ved min bedstemor når jeg kom hjem fra skole – øllebrød og æggesnaps. Mums! Men holder mig til fløden da den passer bedst til.

Selvom vi er i elimineringen er stemningen ret god – vi er alle 4 fra hotelholdet og vi har det super godt sammen og har allerede lært hinanden rigtig godt at kende! Der skal da også lige skåles lidt i øl inden konkurrencen slutter… Vi hygger os!

Da tiden er gået tror jeg at Ulla kører den her hjem – hun har lavet øllebrød i spandevis så tænker hun bliver svær at slå! Men men.. når du står der og venter på afgørelsen aner du ikke om du er købt eller solgt! – lige meget hvor godt det er det du har afleveret, formår dommerne at så tvivl i dig oveni at adrenalinen pumper og presset er ved at æde en op…

Det ender med at jeg faktisk vinder den her og får flotte ord med på vejen og dejlig ros, specielt fra Mielcke: ”utrolig enkelt ret, der er helt velafbalanceret! Selve øllebrøden har en fin konsistens. Der hvor du imponere mig, det er egentlig det hvor enkelt den er og hvor smart en smagssammensætning du har lavet.” – ”det smager sindssyg godt sammen” FEDT! – Ros fra Mielcke så er jeg allerede der nået langt ;O) Det er så lækker en følelse og rører nærmest ikke jorden da jeg går over til Annie og Kristian!

Rikke går også videre og så…. Mit hjerte er ved at gå i stå…. Ulla står tilbage sammen med Jacob, som de to sidste….. To mennesker som jeg rigtig godt kan li’! – Kan mærke at tårerne begynder at presse på.. Og da det går op for mig at Ulla skal hjem sprøjter vandet ud af hovedet på mig og efter Ulla er gået ud af studiet får jeg et spørgsmål fra dommerne, hvor jeg får presset et ja ud mellem tårerne (tak til filmklipperen for at skåne jer seer for det)

Dagen er slut og jeg skal tilbage til hotellet uden Ulla… Kan køre tilbage med Jacob og Rikke.
Vi får en øl i hotelbaren og skåler for Ulla og vi er enige om at vi kommer til at savne hende!

Vi har alle fået en besked om at vi ikke skal møde i studiet i morgen, men på en anden adresse og lidt tidligere end vi plejer…….. Hvad pokker finder de nu på?….. Så nu kan vi alle ligge og tænke på det når vi skal sove…:O) Jacob kommer med et godt bud på at han tror vi skal ud at handle?!… Men vi ved det ikke – er mega spændt og håber på en god nat søvn. Synes godt jeg kan mærke at det begynder at tære lidt på reserverne selvom vi kun er ved dag to. Men det er sådan det er – jeg gir’ den fuld gas, så må jeg sove engang når jeg bliver gammel…;O)

Se også de andre indlæg om Masterchef: Finale 2. og min endestationFinale 1. dagSemifinale 4.dagSemifinale 3. dagSemifinale 2. dagSemifinale 1. dagKvartfinale 4. dag Kvartfinale 3. dagKvartfinale 2. dag en dejlig fridagKvartfinale 1. dagAvanceret trænings ugeIndledende uge 4. dagIndledende uge 3. dagIndledende uge 1. dagNicolai tar’ turen til ThyUllaTrænings ugeAuditionCasting

Foto: TV 3 & Privat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *