1. Casting Masterchef

1. Casting Masterchef

29. januar 2019 Masterchef 0

Jeg sidder en sommerdag i juni 2018 og overvejer om jeg skal udfyldte et ansøgningsskema til Masterchef…

Er stor fan af programmet, elsker at lave mad, er et stort konkurrence menneske og tænker: ”det gad jeg dælme godt prøve!” – har så mange idéer og lyst til at lære meget mere!

Jeg havde længe gået og overvejet om jeg skulle søge, men var sådan i tvivl… ”Er jeg nu også god nok?!…” – ”Ej, det er også for åndsvag… drop det!..” Men kom frem til – ”Det er sku også lige meget, det vil jeg altså!!!” Så det var bare at komme i gang!

Så jeg plantede mig foran computeren med en god kop kaffe (som blev til mange kopper..)

Der var en MASSE spørgsmål.. Ikke bare ja – nej spørgsmål.. (det er jo egentlig logisk nok..)

Så allerede der fik jeg ord på en masse ting omkring mig selv, som jeg egentlig godt vidste, men ikke havde tænkt så meget over..

Spørgsmål kunne være:

  • Hvordan har du lært at lave mad og af hvem?
  • Hvilken rolle har mad eller madlavning spillet i din opvækst?
  • Hvordan vil din familie/nærmeste venner beskrive dig – din personlighed

Det der er vigtigst af alt er ÆRLIGHED! Lad være med at prøve og fremstå som en bedre udgave af dig selv – De søger ikke michelin kokke eller superhelte men ganske almindelige mennesker som bare elsker at lave mad! Og det er så sindssyg søde og dygtige mennesker som har med det her program at gøre. Og de finder lyn hurtig ud af hvem du er og hvad du står for – så igen, vær ÆRLIG om dig selv!

Nåh, men jeg får til sidst trykket SEND!…… Puha, nu var der ingen vej uden om, ansøgningen var sendt og ventetiden uendelig laaaaaaaang!

Men en dag, i juli ringede søde og dejlige Charlotte som er Chefcaster på Masterchef. Ja, hun vil da bare lige høre efter om jeg kunne tænke mig at komme til casting? ”JA DA!”

Jeg skulle efterfølgende møde på Restaurant & Hotelskolen i Valby søndag 5. august 2018. Nu skal det lige siges at jeg har en tur på små 6 timer i tog til København. Jeg var til en rund fødselsdag aftenen inden, kørte hjem til midnat og stod så op igen kl. 4.30….. gaabb! Men af en eller anden grundt var jeg overhovedet ikke træt! (fik mig også en lille lur i toget)

Jeg mødte spændt og forventningsfuld op i Valby. Der var en masse andre som tydeligvis var ligeså nervøse som mig. Vi blev delt op på to hold af 6-8 personer på hvert hold. Jeg kom på rent drenge hold, men det passede mig fint. Jeg havde bestemt hjemmefra at jeg ville lave en dessert hvis det blev muligt og det var der nok ikke så mange af de mandlige deltager jeg var sammen med der også havde planer om, så der kunne jeg allerede skille mig ud fra mængden.

Vi kom ind i et køkken, hvor vi hver fik en ”station” og et blus + to ovne til deling. Vi fik vist hvor gryder m.m. var og hvilke grøntsager, mejerivarer og proteiner m.m. der var til rådighed. Og jeg kan sige dig mit hoved kørte allerede der på fuld tryk – hvad skal jeg lave?…. Vi ville få ca. 30/40 min til at lave en ret  – og værsgo at gå i gang!

Jeg havde tænkt på en citrontærte med marengs! Jeg vidste jeg kunne opskriften, det blev lidt knebent på tid, men ikke umulig. Det hele var der, på nær en kagerulle og tærteformen.. nåh ja, mindre detaljer..

Men det måtte jeg finde ud af og så måtte det briste eller bære, så jeg gik i gang.

Allerede der blev man testet på om man kan klare stress og tænke ud af boksen! Jeg fik lavet min tærtedej som ikke kom på køl og hvile 30 minutter som jeg ville have gjort derhjemme. Fik den rullet ud med en rulle køkkenfilm og tærteformen blev lavet ud af noget stanniol. Mens du står der og sveder i køkkenet og adrenalinen pumper, kommer der da også lige en og spørger dig om et par spørgsmål om dig selv, for at se om du kan snakke og lave mad samtidig (de var meget søde)

Jeg fik lavet en lille fin citrontærte med nogle flotte marengs toppe, der lige nåede at få 3 min i ovnen – bum 2 minutter tilbage og jeg havde afleveret! Kunne lige høre en sige ”wauh” da jeg satte min tærte fra mig – Jeg var meget tilfreds og havde gjort hvad jeg kunne.

Derefter skulle vi videre til et lille interview. Jeg havde en charmerende og flot ung mand, Simon som skulle stille mig spørgsmål (det blev filmet). Det var meget nede på jorden og hyggeligt.

Nu havde jeg gjort hvad jeg kunne, så måtte jeg bare vente på svar – igen…..

Efterfølgende blev jeg udtaget til at komme til audition – JUBIII!

Min dag til audition var tirsdag 4. september. Forinden skulle vi sende en beskrivelse + et billede af vores audition ret. Vi måtte godt forberede en lille smule hjemmefra men det meste skulle laves i køkkenet (30 min.) + 5 min foran dommerne.

Hvordan det går, må du læse om i næste indlæg som kommer på torsdag efter aftenens afsnit, hvor jeg skal se om jeg kan overbevise dommerne om at jeg, skal have et hvidt forklæde!……

Og hvis nogen er i tvivl sendes Masterchef man-tors kl. 19.00 på TV3

Eller kan ses på Viaplay eller Viafree

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *