Masterchef – FINALE UGEN 1. dag

Masterchef – FINALE UGEN 1. dag

2. august 2019 Masterchef 0
thybomad masterchef finale tv3

FINALE UGE – det er crazy! Da jeg stod til audition og håbede på at gå videre, havde jeg ikke i min vildeste fantasi troet at jeg ville stå her i finaleugen.. Vi er 6 tilbage ud ag 46 – det er slet ikke til at forstå..

Det er idag en kold mandag i december – ja det er et stykke tid siden optagelserne blev lavet..;O) Jeg vågner på hotellet og det er kun Jacob, Danni, henrik og jeg der er på Hotellet i denne omgang. “Hotelholdet” er reduceret ned til 4, det fortæller lidt om hvor langt vi er kommet.. Derudover er der også Julia og Stephanie.

Jeg hopper i bilen med Jacob – vi er meget spændte på hvad dagen bringer! Jeg siger til Jacob at jeg har en forhåbning om at vi skal lave croquembouche (se her hvad det er) Jacob bliver helt hvid i hovedet “ej, det håber jeg sku ik'” siger han… Vi griner, for ingen af os ved jo hvad det bliver – kun at det helt sikkert bliver en sindsyg crazy dag.

Første dag i min kokke jakke

Det er en helt speciel følelse at tage sin kokke jakke på.. – Det er en GOD følelse! Hvor er det altså vildt at være kommet til her til! Kan slet ikke forstå det.. Jeg er pave stolt!

Studiet er pyntet lidt ekstra op idag – det er jo finaleuge! Alle tripper lidt rundt og det er tydeligt at mærke nervøsiteten ved alle :O)

Vild dessert fra Daniel Kruse

Idag bliver udfordringen ikke mindre end en dessert som Daniel Kruse har vundet “Callebaut Chocolate Hero 2018” med. Den ser så lille og fin ud indtil han begynder at remse op hvad der er af elementer i desserten…. OMG!

Vi får også 3 timer til opgaven… jeg tænker, det kunne jeg godt bruge en hel dag til…. Vi ser alle 6 mere eller mindre skræmte ud!.. men det er bare at smøge ærmene op og gå i gang! Selv om jeg er skræmt over opgaven glæder jeg mig sindsygt meget til at komme i gang med at lave den! DET ER LIGE MIG DET HER!

Vi får en lille masterclass ved Daniel, hvor vi ser han laver nogle af elementerne og får lidt fif med på vejen. Derudover er der en “opskrift” med alle målene og en meget sparsom beskrivelse af hvordan det skal udføres. Men jeg kender proceduren for de fleste af elementerne – men ved også at der bare er sindsyg mange faldgrupper! – også nogen man ikke kan tage højde for..

Vild detaljeret og teknisk dessert tærte med masser af faldgrupper

Vi skal: lave en tærtedej, bage bunden og smøre indersiden med chokolade. Den skal fyldes med en karameliseret chokolademousse som skal nå at sætte sig, derpå er der 3 forskellige slags chokolade trøfler, nougatine, geléperler og pynt af chokolade ……… “piece of cake”….;O)

Jeg vælger at lave min tærtedej i hånden, det har jeg det bedst med. kan godt høre nogle har gang i maskinen. vælger ikke at sætte min dej under pres af den anden form, syntes at dejen bliver klemt ned i bunden. (jeg skulle bare have blindbagt – taget noget bagepair og salt i ) Jeg synes ovnen driller lidt (igen) og sætter til sidst tærten i bunden af ovnen, da selve bunden på tærten mangler lidt..

Det går ikke fuldstændig smertefrit – det er en hård opgave!

Min mousse og tøfler driller lidt undervejs, men får styr på det. Er nødt til at lave min mousse om, da jeg har to hold husblas til at stå på bordet og kommer i tanke om jeg tog den forkerte til min mousse – så det er en ommer! Castbergt og Daniel er nede ved mig og jeg kan høre at Castberg spørger Daniel da de går derfra om jeg kan nå at lave den om.. “hun har tralvt” siger Daniel… Men jeg får det hentet da de andre temperere chokolade, bruger de flere forsøg på det og jeg kan heldigvis gøre det i første forsøg – så jeg er med igen!

Jeg kæmper virkelig med mit chokolade arbejde…. Det skal være så tyndt, men det bliver samtidig også rigtig skrøbelig… Jeg får også et pænt hint fra Daniel om at, har jeg tid så er det en ommer… Så det gør jeg jo selvfølgelig. Er oppe og kigge på hans dessert igen og kan godt se at mine grene ligner træstammer ved siden af hans…. Men pludselig lykkes det for mig og så kører det.

Jeg er meget forsigtig med at piske mine trøflercremer op, for ved det er så LIDT der skal til for at de kan skille.. Bare det at de bliver klemt ud af sprøjteposen kan gør at de skiller..

Tiden er gået, hvad så?

Heldigvis får jeg anrettet ret flot! og HUSKER DET HELE! Puha, det er en vildt omgang men er faktisk meget godt tilfreds – har en god mavefornemmelse! Går rundt og kigger på de andres og kan se næsten alle har noget som er skilt… Krydser fingre for at mine trøffelcreme er som de skal være.. Chokoladearbejdet driller alle, selvom jacob ser ud til at tage det meget roligt….;O)

De smager på min som den første (heldigvis) og får at ret gode kommentarer med på vejen – de roser specielt mit chokoladearbejde! Tak! og mine cremer er som de skal være, lidt underpisket – men hellere det end skilte

De smager i rækkefølgen: 1) min 2) Stephanie 3) Julia 4) Danni 5) Jacob 6) Henrik

Jeg bliver så stolt

Det ender med at jeg vinder dagens konkurrence – YES! Det er jeg sku’ ret godt tilfreds med!!! Det er så vildt!…. Er så GLAD!

De to sidste der står tilbage er Henrik og Danni – de mangler begge et element – og det bliver Henrik (superman) vi må sige farvel til… Det er bare ikke sjov……………. Har efterhånden haft rigtig mange timer sammen med Henrik, han er en skøn og jordnær person og er så ked af at sige farvel.. Det berør mig virkelig når der sendes en hjem – vi vil alle virkelig gerne blive her………

I morgen er der endnu en dag og det bliver nok ligeså udfordrende!

Se også de andre indlæg om Masterchef: Finale 2. og min endestationSemifinale 4.dagSemifinale 3. dagSemifinale 2. dagSemifinale 1. dagKvartfinale 4. dag Kvartfinale 3. dagKvartfinale 2. dag en dejlig fridagKvartfinale 1. dagAvanceret trænings ugeIndledende uge 4. dagIndledende uge 3. dagIndledende uge 2. dagIndledende uge 1. dagNicolai tar’ turen til ThyUllaTrænings ugeAuditionCasting

foto: TV3

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *