Tzatziki

Nem og lækker tzatziki som kan bruges til alt grillet kød, salat, i bagekartoffel, brød, som dip, i burger og sandwich osv. Det er virkelig nemt at lave og kan laves dagen i forvejen.

Hvis du vælger at servere den med det samme, så kom et ekstra fed hvidløg i, smagen bliver bedre hvis den får lov at stå nogle timer på køl inden servering.

I opskriften salter jeg agurken for at trække væden ud – har du travlt kan det springes over og du må presse så meget væde ud du kan, tzatzikien bliver en smule mere tynd i konsistens.

Tzatziki

Tzatzike smager fantastisk til alt grillet kød, salat, brød, som dip, i burger og sandwich osv. Det er virkelig nemt at lave og kan laves dagen i forvejen.
Forb. tid30 min
Tilb. tid5 min
Samlet tid35 min
Ret: dressing
Antal: 6 personer

Ingredienser

Tzatziki

  • 500 g græsk yoghurt 10 %
  • 2 agurker
  • 2 tsk salt
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie (kan undlades)

Sådan gør du

  • halvere agurkerne og skrab kernerne ud med en teske (skal ikke bruges) og riv dem på rivejernet på den grove. Kom det revet agurk i en sigte og rør det sammen med de 2 tsk salt, lad det stå i en halv time (gerne længere)
  • pres hvidløg og bland det med græsk yoghurt og olivenolie
  • Når agurken har stået og trukket skal alt væden presses ud, jeg går det i hænderne – kom det over i skålen med de andre ingredienser og rør sammen
  • smag til med salt og peber
  • Spis eventuel Tzatzikien med salat, Okse Shawarma Kebab (opskrift her) og fladbrød (opskrift her)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.