Saltbagt Ørred – lækker og saftig

Vi var på camping og drengene hev den ene fisk efter den anden i land, så efter 3 dage med ørred på menuen, skulle der ske noget andet. Så tænkte at jeg ville prøve at saltbage fiskene.

Prøvede noget der mindede om det i Masterchef, da jeg var i kokkens efterfølger med Marc Lundgaard.. se indlægget her (det var en hård én…) Der brugte vi noget saltdej (mindede om “trylledej”) her er det salt med lidt vand i til at samle det. Simpel, men godt!

Saltet fungere som en tæt beholder og gør at fisken bliver dejlig saftig og samtidig perfekt saltet i smagen.

Den kan bruges til forret, hovedret eller lækker frokost på eksempelvis asparges med et pocheret æg til. Er også dejlig til en frisk sommersalat eller pastasalat.

Du kan bruge mange slags fisk feks torsk, helleflynde, pigvard, laks osv – det er bare at prøve dig frem!

Saltbagt Ørred

Når du saltbager din fisk bliver den bare helt vildt lækker! Den bliver saftig og velsmagende, slet ikke så salt som man skulle tro. Det er en hyggelig og lidt sjov måde at servere din fisk på. Du kan også saltbage dine grøntsager feks selleri og fennikel.
Server din fisk til en lækker salat, nye kartofler med smørsovs og persille, asparges eller hvad du nu kan lide at spise til fisk.
Forb. tid10 min
Tilb. tid40 min
Ret: Forret, frokost, Hovedret
Keyword: fisk, forret, frokost, hovedret, salt, saltbagt
Antal: 4 personer

Ingredienser

Saltbagt Ørred

  • 2-4 Ørred (eller andet fisk)
  • 1,5 kg salt (grov)
  • ½-1 dl vand
  • 1 citron
  • 1 løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • krydderurter feks persille og timian eller dild mm.
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rens fisken godt, behold skindet på. hoved og hale behøver ikke at komme af, men du bestemmer selv. Husk at få blodet ud, som sidder helt inde ved rygbenet – eller køb fisken ved fiskehandleren hvor den er renset :O)
  • Krydre fisken indvendig med salt og peber og kom krydderurter, løg, hvidløg og citron i skiver ind i fisken
  • Tag en bradepande med bagepapir på, strø lidt af saltet på og læg fiskene ovenpå, med lidt mellemrum. tag resten af saltet og kom vand i lidt ad gangen, til det lige kan samles, når det klemmes sammen. kom det over fiskene og klem det forsigtig rundt om, så de er pakket helt ind som en slags "dej".
  • Kom pladen i ovnen på 180 grader i 35-40 minutter, tag den ud og lad det stå i 5 minutter inden du skære "saltlåget" af.
  • Skrab forsigtig skindet af og nu kan "kødet" tages fra benet – der kan godt sidde lidt ben i det aller yderste af "kødet". Værsgo, nu har du det lækreste og mest velsmagende fisk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.