Stikkelsbær marmelade med vanilje og kanel

Stikkelsbær marmelade med vanilje og kanel

2. august 2019 Tilbehør 4
Stikkelsbær marmelade med vanilje og kanel
Antal stjerner
Tryk for at give stjerner
Stjerner i alt

Stikkelsbær er en lidt glemt frugt som smager fantastisk! Jeg er gået stikkelbær amok den sidste tid så der er flere forskellige opskrifter med stikkelsbær på bloggen og flere på vej!… :O)

For mig er stikkelsbær lig med sommer og jeg venter gerne på at de lækre bær bliver klar! Stikkelbær er super lækre både umodne grønne og modne røde, så de kan faktisk høstes på én gang og stadig får man forskellige bær, da de yderste bær bliver hurtigere modne og de inderste er flotte grønne.

Men vær forsigtig for busken er fuld af torne og stikker ad pommern til – måske jeg bare er lidt uforsigtig…;O)

Her er en opskrift på en marmelade som er piftet lidt op med kanel, men det kan også godt undlades og bare laves med vanilje eller prøv med et anden krydderi – stjeneanis vil også fungere godt heri.

Se andre opskrifter med Stikkelsbær her: Stikkelsbær marmelade med brandyStikkelsbær og jordbær Sirup Syltet grønne stikkelsbærStikkelsbær Chutney Prøv også min opskrift på Syltet grønne jordbær

Stikkelsbær marmelade med vanilje og kanel

Lækker marmelade af røde stikkelsbær som har fået et lille tvist af kanel. Du kan lave marmeladen af både de modne og de grønne bær. bruger du grønne tilsættes lidt mere sukker.
Forberelses tid: 15 min
Tilberednings tid: 25 min
Samlet tid: 40 min
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

  • 500 g røde stikkelsbær
  • 300 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 1 kanelstang
  • ½ citron skal + saft
  • 1 dl hyldeblomstsaft eller vand

Sådan gør du

  • rens stikkelbærene – nip stilk og den brune "blomst" af hvert bær
  • flæk den halve vaniljestang og skrab kornene ud med en kniv, ælt det sammen med en tsk af sukkeret så kornene skilles fra hinanden.
  • kom det hele i en gryde /også vaniljestangen) på nær sukkeret og bring det langsomt i kog.
  • kom sukkeret i og lad det stå og simre i ca 30-40 min til det tykner lidt. (det bliver mere fast når det køler af)
  • skold dine glas og hæl lidt vodka eller atamon i. Alternativ, frys det ned i små portioner. Kom det på små glas til køleskabet, når der er åbnet for glasset kan marmeladen holde sig ca et par uger.
  • tag vaniljestang, citron og kanelstang op og hæld marmeladen på de rene glas, sæt låg på med det samme.

 

4 svar

  1. Hanne Birthe Pedersen siger:

    Hvad gør jeg når jeg har kommet for meget gerrings pulver i og den er for tyk 🙏🙏🙏

    • Thybo Mad siger:

      Hej Hanne
      Du kan sagtens koges det op igen og tilsætte lidt vand😊
      For at tjekke om konsistensen er der, plejer jeg at komme lidt på en spiseske som lægges i køleskabet. Så kan du ret hurtig se konsistensen når den er nedkølet og samtidig smage om der er nok sukker i😊
      Håber det lykkes for dig🤞
      Vh Elisabeth

  2. Helle siger:

    Hej
    Har lige et par spørgsmål til din opskrift:

    ½ citron skal + saft, betyder det hele citron skallen skal i?

    tag vaniljestangen op, betyder det evt. citron skal og kanel stang ikke skal op?

    • Thybo Mad siger:

      Hej Helle
      Det er et super godt spørgsmål. jeg kan godt se at det ikke står tydeligt. Kanelstang og citron skal vil jeg også tage op. Det er hermed rettet i opskriften og tak for at gøre mig opmærksom på det.
      God dag 🙂
      Vh Elisabeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?