Stikkelsbær marmelade med vanilje og kanel

Stikkelsbær er en lidt glemt frugt som smager fantastisk! Jeg er gået stikkelbær amok den sidste tid så der er flere forskellige opskrifter med stikkelsbær på bloggen og flere på vej!… :O)

For mig er stikkelsbær lig med sommer og jeg venter gerne på at de lækre bær bliver klar! Stikkelbær er super lækre både umodne grønne og modne røde, så de kan faktisk høstes på én gang og stadig får man forskellige bær, da de yderste bær bliver hurtigere modne og de inderste er flotte grønne.

Men vær forsigtig for busken er fuld af torne og stikker ad pommern til – måske jeg bare er lidt uforsigtig…;O)

Her er en opskrift på en marmelade som er piftet lidt op med kanel, men det kan også godt undlades eller prøv med en anden krydderi – måske stjeneanis?!..

Se andre opskrifter med Stikkelsbær her: Stikkelsbær marmelade med brandyStikkelsbær og jordbær Sirup Syltet grønne stikkelsbærStikkelsbær Chutney

Stikkelsbær marmelade med vanilje og kanel

Lækker marmelade af røde stikkelsbær som har fået et lille tvist af kanel. Du kan lave marmeladen af både de modne og de grønne bær. bruger du grønne tilsættes lidt mere sukker.
Forb. tid15 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid40 min

Ingredienser

  • 500 g røde stikkelsbær
  • 300 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 1 kanelstang
  • ½ citron skal + saft
  • 1 dl hyldeblomstsaft eller vand

Sådan gør du

  • rens stikkelbærene – nip stilk og den brune "blomst" af hvert bær
  • flæk den halve vaniljestang og skrab kornene ud med en kniv, ælt det sammen med en tsk af sukkeret så kornene skilles fra hinanden.
  • kom det hele i en gryde /også vaniljestangen) på nær sukkeret og bring det langsomt i kog.
  • kom sukkeret i og lad det stå og simre i ca 30-40 min til det tykner lidt. (det bliver mere fast når det køler af)
  • skold dine glas og hæl lidt vodka eller atamon i. Alternativ, frys det ned i små portioner. Kom det på små glas til køleskabet, når der er åbnet for glasset kan marmeladen holde sig ca et par uger.
  • tag vaniljestangen op, hæld marmeladen på de rene glas og sæt låg på med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.