Stikkelsbær Chutney

Stikkelsbær Chutney

2. august 2019 Tilbehør 0
Stikkelsbær chutney

Jeg har ikke lavet super mange chutneys, men må sige at den her er jeg ret vild med! Det er et lækkert og taknemlig tilbehør som kan stå på køl i langt tid og du kan også fryse det ned i små portioner og tage dem op efter behov.

Chutney er et tilbehør som bruges meget i det indiske køkken og bruges som krydderi og smagsforstærker. Jeg synes det er et fantastisk tilbehør der kan tilføje din mad både surt, sødt og stærkt. En chutney består som regel af indkogt frugt, sukker,krydderier og eddike der hjælper til at det kan holde sig længere.

Det er helt sikkert at jeg skal have mere chutney i mit køleskab!

Se mine andre opskrifter med Stikkelsbær her: Stikkelsbær marmelade med brandyStikkelsbær og jordbær Sirup Stikkelsbær marmelade med vanilje og kanelSyltet grønne stikkelsbær

Stikkelsbær Chutney

Lækker chutney, som passer rigtig godt som tilbehør til feks en stegt svinemørbrad, kylling eller fisk, til grillmad, i carryret, ost osv. Det er en chutney som er en anelse spicy – er du til en mere stærk chutney, kan du tilsætte lidt hakket chili og et fed hvidløg.
Forberelses tid: 15 minutter
Tilberednings tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Tilbehør
Antal: 1 portion
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

  • 600 g stikkelsbær
  • 1 lille løg (ca 70-80 g)
  • 80 g dadler
  • 80 g sukker
  • 1 dl hvidvinseddike (eller hvad du har)
  • ¾-1 tsk ingefær stødt
  • ½ tsk cayennepeber stødt
  • ¼-½ tsk nellike stødt
  • ¼-½ tsk kardemomme stødt
  • lidt revet muskatnød og lidt citronskal (lavede to strimler med kartoffelkniven)

Sådan gør du

  • rens stikkelsbærene, nip stilk og den brune "blomst" af, skylles godt
  • hak løget meget fint, varm i en gryde løg og hvidvinseddike ved svag varme, mens du hakker stikkelsbær og dadler.
  • resten kommes i og varmes langsomt op til det koger. lad det stå og simre til det bliver grød agtig
  • skold et glas og kom evt vodka eller atamon i og ryst, det forlænger holdbarheden. Kom låg på og stilles på køl.
  • Du kan evt fryse chutneyen ned i små portioner og tag dem op når du skal bruge dem. Det er en god idé at bruge små glas til opbevaring på køl – når glasset er åbnet kan chutneyen holder sig et par uger.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?