Vandbakkelse med Rejer

Vandbakkelse med Rejer

25. februar 2019 Fisk & Skaldyr Forret Snack 0

Vandbakkelser er super gode både i det salte og søde køkken. Du kan fylde dem med næsten alt. Brug som snack, forret eller dessert.

Se min opskrift med vandbakkelser fyldt som fastelavnsboller her

Se dem fyldt med parmaskinke her

Vandbakkelser med Rejer

Lækker og indbydende forret eller snack til dine gæster eller hvis der skal hygges lidt ekstra. Her er brugt rejer men du kan bruge alt den slags fisk eller skaldyr i som du har lyst til feks krabbeklør, torsk, laks, røget fisk m.m.
Forberelses tid: 20 minutter
Tilberednings tid: 25 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Forret, Snack
Keyword: fisk, forret, rejer, snack, thybomad, vandbakkelser
Antal: 20

Ingredienser

Vandbakkelser

 • 2,5 dl vand
 • 125 g smør
 • 125 g hvedemel
 • 4 æg
 • 1 tsk salt

Fyld

 • 200 g rejer

Dressing til Rejer

 • 2 spsk cremefraiche
 • 2 spsk mayonnaise
 • 1 tsk sennep
 • 1 spsk purløg – fint hakket
 • 1 spsk dild – hakket

Sådan gør du

Vandbakkelser

 • Kom vand og smør i en gryde og varm og til smørret er smeltet og det koger.
  Sigt melet for at undgå klumper og kom det i gryden. rør godt med grydeske eller håndmixer (dejkroge) til det slipper kanten fra gryden og samles i en”klump”.
  Tag gryden af varmen og lad det står og køle lidt af (ca 10-15 min) inden æggene skal i
  Pisk æggene sammen med en gaffel og hældet i gryden lidt efter lidt mens det røres godt med grydeske (eller håndmixer/røremaskine – jeg kan godt lide at gøre det med ske for at have føling med det) – det er ikke sikkert at alt ægget skal bruges! Det kan godt se ud som om dejen skiller, men det skal bare røres godt sammen.
  Dejen skal have en glat og smidig, må ikke være for flydende, så får du klatkager. konsistensen skal være så den akkurat lige kan holde formen når den sprøjtes ud på pladen. kom et par dutter på selve bagepladen for at holde bagepapiret på plads, så er det nemmere at sprøjte ud uden at bagepapiret rutsjer rundt.
  Kom vandbakkelsedejen i en sprøjtepose eller en frysepose hvis du ikke har en sprøjtepose, brug evt. en tyl hvis du vil har striber m.m. dyp din finger i lidt vand og klem toppene ned så vandbakkelserne ikke bliver spidse, vandet gør at det ikke klistre fast til fingrene.
  Husk at have afstand, da vandbakkelse hæver en del (ca dobbelt str.) under bagning og kun én plade ad gangen.
  Bages midt i ovnen ved 210 grader (almindelig ovn) de første 5 min, så skures ned til 200 grader i ca 20-30 min til de er let gyldne, de må ikke blive for mørke, så hold øje med dem.
  Lad vandbakkelserne køle af ca 10-15 min inden du fylder dem.
  Fyld dem med dit ønsket fyld. først lidt dressing, salt, rejer, revet citronskal og pyntes af med krydderurter, serveres med det samme.
  TIP Vandbakkelsesdejen kan laves i god tid og opbevares op til et døgn i køleskabet i en sprøjtepose eller frysepose med knude på. Du kan også sprøjte dem ud, fryse dem og bage dem efterhånden som du skal bruge dem. Vandbakkelserne kan også bages og fryses ned (uden fyld) tøes op og varmes kort i ovnen inden brug.

Fyld

 • Lad rejerne dryppe af, vask salaten og bræk den evt ud i mindre stykker så det passer til vandbakkelsens størrelse. læg det på et stykke køkkenrulle så det kan dryppe lidt af inden brug.

Dressing

 • Rør alt sammen og smag til med salt, peber, cayennepeber og citronsaft + skal.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?