Müslibar af bagt havregrød, bær & nødder – Sund snack

Müslibar af bagt havregrød, bær & nødder – Sund snack

1. april 2020 Dessert Retter børn kan li´ Snack 0
mûslibar af havregrød, blåbær, ribs og nødder

En god snack af sunde og velsmagende ting, tilsat lidt chokolade. De er super nemme at lave, dejlig bløde og forholdsvis sunde.

Havregrød er noget vi spiser meget herhjemme. jeg får tit lavet for meget og stedet for at smide det ud – ingen madspild, så brug det til noget.

Her er en opskrift på en müslibar af havregrød. Det er ikke en super sprød og crunchy, men der alligevel et knæk idet der er chokolade omkring. Midten er blød og fuld af bær mens det ydre er bagt og og lige laver en fast ydre.

Det er en lille sjov “sund slik” som ingen herhjemme gættede på var lavet af havregrød. Men de blev spist med velbehag.

Ribs og blåbær

Jeg har brugt blåbær og ribs – er stadig ved at tømme min fryser ;O) Det bedste vil være at bruge frisk frugt men begge dele kan bruge. Tag den overskydende saft fra når du bruge de optøet bær.

Brug baren som snack, mellemmåltid eller på din yoghurt til morgenmad.

Müslibar af Havregrød, bær og nødder

Forfatter: Elisabeth Nielsen – Thybomad

Ingredienser

  • 150 g bær har brugt blåbær og ribs
  • 300 g havregrød
  • 70 g mandler eller andre nødder
  • 2 æg
  • 2 bananer
  • 15 g kokosmel
  • 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
  • 25 g sirup eller honning
  • 10 g neutral olie
  • 50 g chokolade, hakket lys, mørk eller hvid
  • Evt. chokolade til at betrække baren med, ca. 200 g.

Sådan gør du

  • Skær bananer i skiver og fordel dem på bunden af en bradepande i str ca 22 x 33
    Du kan også bruge et ildfast fad, rugbrødsforme, tærteform eller hvad du nu har. Er det uden teflon belægning så brug bagepapir i.
  • Rør resten sammen, gem lidt bær til at komme på toppen.
  • Fordel grøddejen over bananer og slut af med de sidste bær.
  • Bages i ovnen 190 grader (alm ovn) 25-30 min.
  • Køl ned, gerne i køleskabet inden de skæres ud i de stykker du ønsker, runde, aflange, firkanter eller trekanter m.m. og dypes og pyntes i smeltet (helst tempereret) chokolade.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering