Blåbærmuffins med nødde crumble topping

Blåbærmuffins med nødde crumble topping

29. marts 2020 Kager 2
blåbær muffin nødde crumble bid uhm
Antal stjerner
Tryk for at give stjerner
Stjerner i alt
Blåbær er super gode i bagværk. De er syrlige men stadig søde og smager bare godt. Jeg har lavet en blåbærmuffin med crumble. Så den behøver ikke nogen ekstra topping bagefter.

Muffins er en virkelig god måde at lave kage på. Nogen synes de kan blive tørre og kedelige, men sådan behøver det ikke være. Derfor er bær gode i muffins – det giver noget fugt og smag til kagen

Jeg har en masse bær i fryseren som jeg vil have brugt. Så er lige nu gået fuldstændig bær-amok ;O) Men solen skinner og der er forår i luften – der skal ske noget. Det er super lækkert med bær hele året rundt.

De her skulle være brugt til min søns konfirmation her i maj – men er som så meget andet blevet udsat til til senere pga corona. Det er rykket til midt september, hvor jeg får høstet en ny omgang bær. Så det kommer os til gode nu, at jeg kan gå amok i mit bær lager ;O)

De er nemme og hurtige at lave!

Se nogle af min andre opskrifter med bær:

Stikkelsbær: marmelade med brandymarmelade med vanilje & kanelsyltede grønnesirup af stikkelsbær og jordbær & Chutney

To lækre sommer desserter med frugt: TrifliPavola

Blåbærmuffins med nøddecrumble topping

Forfatter: Elisabeth Nielsen – Thybomad

Ingredienser

Nødde Crumble

  • 60 g mel
  • 60 g sukker
  • 60 g smør, koldt og i tern (bagemargarine kan også bruges)
  • 30 g hasselnødder
  • ½ tsk krydderi – her kanel (kan undlades)

Muffins

  • 180 g blåbær
  • 225 g hvedemel
  • 120 g sukker
  • 150 g smør (bagemargarine kan også bruges)
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
  • ¼-½ tsk salt

Sådan gør du

Muffins

  • Rør sukker og smør sammen, tilsæt æg et ad gangen
  • Sigt de tørre ingredienser og rør det i sammen med mælken
  • Vend forsigtig ⅔ af bærene i
  • Kom dejen i dine muffinsforme og kom de sidste bær på, klem let ned. Til slut kom din crumble på toppen.
  • Bages ved 220 grader (alm. ovn) i 5 min og skru derefter ned på 200 grader og bag yderligere 15-20 min.
    Bagetiden afhænger af din ovn og hvor store forme du har valgt. Brugt en kødnål eller lignende og tjek om der sidder rå dej på – de er færdig hvis nålen er ren.

Nødde crumble

  • Hak nødderne.
  • Smulder det hele på nær nødder med fingrene. Når det er blevet en jævn smulderbland nødder i og stil det på køl til det skal bruges.

 

2 svar

  1. Heidi siger:

    >der står ikke hvor meget smør der skal i muffins?

    • Thybo Mad siger:

      Hej Heidi
      Ej, det kan jeg godt se, det er ikke nemt… Der skal bruges 150 g smør i dejen. Det vil fluks blive rettet. Tak for at du gjorde mig opmærksom på fejlen!
      Vh Elisabeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?