Hjemmelavet appelsin marmelade med havtorn

Hjemmelavet appelsin marmelade med havtorn

4. januar 2021 marmelade Tilbehør 0
appelsin marmelade med havtorn
Appelsiner kan noget – også som marmelade. Det er lækkert og nemt at lave din egen appelsin og havtorn marmelade. Den er sød og aromatisk med lidt syre og en smule bitterhed, men på den gode måde! Total yummi!

Det har lige været jul og det er tiden hvor appelsiner virkelig er gode. Ofte står vi med appelsiner som ikke er blevet spist og trænger til at blive brugt, så ryger de i gryden og laves til en lækker marmelade.

Appelsin marmelade fungere rigtig godt til ost men er også lækkert på morgen rundstykket bare som det er. Du kan bruge det i en lagkage, småkager og andet bagværk. Jeg bruger den ofte til brunch bordet eller når vi skal have tapas. Kom den i dine pandekager, lav en fordybning i din gulerods muffin og kom appelsin marmelade deri inden frosting. Eller kom det i din vandbakkelser. Du kan også bruge appelsin marmelade i fyldt chokolade. Der er virkelig mange anvendelses muligheder hvor marmeladen kan bruges.

Har du ikke havtorn på lager. kan du sagtens lave den uden, men tag lidt af sukkeret fra, så det ikke bliver for sødt. Havtorn kan købes på frost i mange supermarkeder.

Se også opskrift på HYBEN MARMELADESTIKKELSBÆR MARMELADE MED BRANDYSTIKKELSBÆR MARMELADE MED VANILJE

Appelsin marmelade med havtorn

Forfatter: Thybomad – Elisabeth Nielsen

Ingredienser

  • 6-7 appelsiner (økologiske – ellers vask dem godt)
  • 3 dl sukker
  • 4 dl vand
  • 130 g havtorn
  • evt. en vaniljestang

Sådan gør du

  • Skyl appelsiner. skær 'bunden' af hver appelsin, så de står fast når du skal skære skallen af.
    Skær skallen af, følg rundingen på appelsinen og VIGTIG undgå så vidt muligt, at få det hvide af appelsinen med (det er meget bittert). ellers kan det skæres af skallen bagefter.
  • Blancher din appelsinskal minimum 3 gange (hurtig opkog i rent vand) og skær dem i strimler.
  • Skær både ud af appelsinkødet. Undgå igen at få noget af det hvide med.
  • Appelsinskal og appelsinkødet kommes i en ren gryde sammen med 3 dl vand og sukker.
    Vælger du at komme en vaniljestang i så flæk den og skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom gerne både korn og stang i gryden.
  • Kog havtorn op med 1 dl vand i en anden gryde og lad det simre 10-15 min. Kom det gennem en sigte ned i gryden til appelsin, klem godt med en ske så alt saften kommer ud af bærrene. (du kan gemme kompotten og lave saft af den).
  • Lad det stå og simre i en times tid. Det skal have en konsistens der ligner honning. Så du kan selv vurdere, når konsistensen er ved at være der.
  • Blendes let (fjern vaniljestang inden) og kommes i skoldet glas med tæt låg på.
    Du kan med fordel komme vaniljestang ned i glasset igen, sammen med marmeladen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?