2 Snapse af Porse – rakler & blade

2 Snapse af Porse – rakler & blade

14. oktober 2020 Drikke Snaps Tilbehør 5
porse snaps af rakler og blade
Det er så lækkert at gå ude i naturen og samle forskellige ting til at bruge til hjemmelavet kryddersnaps. I bund og grund kan de fleste ting bruges til snaps. Du skal selvfølgelig være opmærksom på om det du bruger fra naturen ikke er giftigt.

Det er et hygge projekt som til tider kræver lidt tålmodighed når der er nogle lange trække tider – men det er der ikke altid. Det er vigtig at få skrevet på dine flasker hvad der er i og måske også hvornår de skal filtreres. Jeg skriver også altid op i min lille ‘sanke bog’ hvor og hvornår jeg har fundet noget, så kan jeg gå tilbage i min bog og se hvor det er jeg kan finde de forskellige ting igen.

Porse

Når du bruger Porse som smags giver, kan du bruge både blade og ‘kogler’ (rakler) til at brygge din snaps på. Raklerne kan plukkes marts-maj inden de springer ud. De grønne blade på porsen kan også bruges. Du er ikke tvivl når du finder porsen og nulre et blad, så kan du dufte den karakteristiske og aromatiske porse duft. Både blade og rakler kan bruges til at lave snaps af.

Smagen afhænger af hvad du bruger og hvor længe du lader det trække inden du filtrere din snaps og trække tiden derefter. Smag til undervejs – det er en af fornøjelserne ved at lave kryddersnaps.

Du kan også købe din porse

Har du ikke selv muligheden for at komme ud at samle dine ting til kryddersnaps – har jeg fundet Rune-Jakobsen Design, hvor du kan købe både PORSERAKLER og PORSEBLADE. Det er nemt og der er samtidig en masse andre lækre ting på sitet. Rune-Jakobsen Design er et dansk brand som designer og fremstiller eksklusive håndlavet møbler, boligudstyr og køkkengrej. Det er også muligt at købe GRØNNE VALNØDDER, som også giver en helt fantastisk snaps.

Se også min opskrift og fremgangsmåde på VALNØDDESNAPS HER

Men ellers slå op på facebook eller instagram. Hør om der er nogen der ved, hvor i kan finde det du søger i naturen. Folk plejer at være meget behjælpsomme!

porse snaps af rakler og blade
Udskriv
5 fra 1 stemme
Gem på Pinterest

Porse Snaps

Porsesnaps har en dejlige smag der går til både en sildemad, varme retter eller som en skarp morgenbitter. Derudover er den nem at lave. Den smukke, gyldne snaps kan nemlig laves næsten året rundt. Der findes næsten ligeså mange måder at lave den på, som der findes snapsebryggere, men med porse er der stort set altid garanti for succes uanset hvilken fremgangsmåde du bruger. Her er et bud på en nem og hurtig snaps der passer til en god julefrokosten, tapas eller hyggestunder, hvor du nyder en god kryddersnaps.
Antal: 1 flaske
Forfatter: Thybomad – Elisabeth Nielsen

Ingredienser

 • 1-2 dl porserakler eller
 • 3-4 dl porseblade
 • 1 flaske vodka eller smags neutral snaps
 • 1 liters beholder med lufttæt låg

Sådan gør du

 • Kom porse i dit glasset og tilsæt snaps eller vodka.
  Lad den trække minimum 7-14 dage. (du kan finde opskrifter hvor porsen skal trække fra 4 dage og helt op til 1 år.
 • Smag på snapsen under processen, til du finder den der passer til din smag. Hvis du gerne vil have en lidt kraftigere smag kan du lade den stå lidt længere. Hvis smagen er for kraftig kan du fortynde den med mere snaps eller vodka.
  Filtrer din snaps ved at lade det løbe igennem et kaffefilter 1-2 gange og din porse snaps er klar til servering. Men den bliver kun bedre af at stå.
 • Bruger du tørrede rakler eller blade skal trække tiden kortes af.
  Bladene skal ofte trække lidt længere, men allerede efter et par uger har man en fin snaps.
 • Du kan også runde porse smagen af med lidt honning, hvis du ikke er så vild med den kraftige porsesmag. Start med ca. 1 spsk. honning til en flaske, du kan altid komme mere i.
 • Jo længere tid din snaps får lov at stå nu, jo bedre bliver den.
  Smagen på porse er forskelligt rundt om i landet og afhænger meget af tækketid, mængden af porse m.m. – så uanset hvad er din snaps helt unik og din egen!

 

5 svar

 1. […] Du kan også se mine opskrifter på VALNØDDESNAPS HER & PORSESNAPS HER […]

 2. Jonna Christiansen siger:

  Jeg oplever, at min porse på blade smager ret bitter og med lidt smag af porse. Kan jeg redde den? Den har stået godt en uge. Jeg er uerfaren i det praktiske- har læst en del og fremstillingen 😊 Snapsen på rakler blev rigtig fin. På forhånd tak. Vh Jonoula

  • Thybo Mad siger:

   Hej Jonna
   Jeg tænker at du skal lade den trække lidt længere tid, en god uge er ikke lang tid. Så tid kombineret med lidt mere tålmodighed, skulle smagen gerne blive bedre. Efter du har filtreret din snaps vil det også hjælpe på en eventuel bitterhed at lade snapser stå og trække yderligere et par uger😊
   Du kan også med fordel en anden gang tørre dine blade først og herefter lave snaps på dem. God fornøjelse med din snaps 😊
   Vh Elisabeth

 3. Jørn N. Jensen siger:

  5 stars
  Jeg har lige et spørgsmål: Hvorfor bliver snapsen bedre jo længere tid den står, efter at den er filtreret ?

  Mvh

  • Thybo Mad siger:

   Hej Jørn
   Jeg oplever at jo længere tid snapsen står jo bedre bliver smagen. Det betyder ikke, at den ikke smager godt lige efter filtrering, men kun at det (efter min mening) godt kan betale sig at være tålmodig.
   Det er en smagssag og måske du skal prøve dig frem med hvad du synes er bedst :O)
   Vh Elisabeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?