Lucas’ Lækre Fastelavnsboller

Du vil ikke fortryde at prøve disse fantastiske og lækre fastelavnsboller som jeg lavede den anden dag med min søn Lucas. De er smækfyldte med velsmag og du kan komme lige præcis det fyld i som du har lyst til, vi valgte remonce og hjemmelavet vaniljecreme – MUMS! Du kan også komme feks chokolade eller marmelade i – lige det som du syntes er allerbedst!

Jeg ved jeg står hvert år og tænker arggh kan der virkelig blive 18 boller ud af den her dej – men ja, og de bliver ikke små og der kan sagtens være masser af fyld i dem! – så følg anvisningen, ja medmindre du godt kan lide fastelavnsboller på størrelse med honningmeloner ;O) (det har jeg også prøvet…)

Men det er bare at komme igang, for når de først er lavet får de hurtig ben at gå på! Pynt dem så i ønsker – igen så er der masse af muligheder, krymmel, farvet glassur, chokoladeknapper og skumfiduser m.m.

Rigtig god fornøjelse!

Lucas’ Fastelavnsboller

Lækre fastelavnsboller med remonce og vaniljecreme, men du kan fylde dem med hvad du har lyst til. Lav fastelavnsbollerne med dine børn og pynt dem flot op – kun fantasien sætter grænsen. Fastelavnsbollerne kan fryses både bagte og ubagte eller hæve i køleskabet natten over og derefter bages.
Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
hæve tid1 t 30 min
Samlet tid2 t 30 min
Ret: Snack
Antal: 18 stk

Ingredienser

Fastelavnsboller:

 • 600 g hvedemel
 • 150 g koldt smør
 • 50 g gær
 • 2 dl sødmælk
 • 2 stk æg
 • 30 g sukker
 • 1 tsk kardemomme
 • 1/2 tsk salt

Remonce:

 • 100 g sukker
 • 100 g marcipan
 • 100 g smør

Vaniljecreme

 • 4 stk æggeblommer
 • 35 g sukker
 • 3 dl madlavningsfløde eller sødmælk
 • 3 spsk maizenamel
 • 1 stk vaniljestang

Sådan gør du

Fastelavnsboller

 • mel og smør kommes i en skål og smørret smuldres i melet med fingrene. Lun eventuel mælken i microovnen 20 sekunder så den ikke er iskold, opløs gæren i mælken og rør til gæren er opløst
 • kom alle ingredienserne i skålen med mel og og smør. brug hænderne til at samle dejen og ælt kun dejen så den lige hænger sammen og er glat. Dæk dejen med et viskestykke og lad dejen hæve c.a 1 time ved stuetemperatur
 • lav vaniljecreme og remonce mens dejen hæver.
 • når dejen har hævet æltes den hurtigt igennem på bordet, drys eventuel lidt mel på bordet inden. Del dejen i to ligestore stykker. rul dem ud til to store firkanter, ca. 1/2 cm tykkelse. skær med en pizzarulle eller en kniv, så du får 9 små firkanter af hver del dej så du ender ud med 2 x 9 små firkanter.
 • kom en klat remonce og en klat (ca. et stk af hver) tag fat i hvert “hjørne” og hiv lidt op, klem sammen og samle det hele så bollen er godt lukket, det behøver ikke være så pænt, det bliver bunden af bollen, det vigtigste er at det er tæt så fyldet ikke flyder ud.
 • komme bollerne på en bageplade der er beklædt med bagepapir, ni på hver plade. dæk dem til med et viskestykke og lad dem efterhæver 30 min mens de står på bordet.
  tænd oven på 210 grader almindelig oven (ikke varmluft)
 • når bollerne har hævet, pensles de med en sammenpisket æg, bag dem én plade ad gangen i ca. 12 min. til de er gyldne brune
  lad dem køle af tildækket med et viskestykke. Når bollerne er kølet af, kan de pyntes med glasur og pynt eller fryses ned til senere.
 • TIP: Vil du fryse dem inden de bages, skal du når du har fyldt dem fryse dem ned, enten på selvebagepladen eller i en stor beholder. De kan eventuel fryses på pladen først og så kommes i poser når de frosne. 
  Tø bollerne op ved at stå et døgn i køleskabet og lad dem stå en time ved stuetemperatur inden de bages som beskrevet.

Remonce

 • skær smør og marcipan i mindre stykker. Kom alt i en skål og brug en håndmixer med dejkrogene (“buede”) til det er pisket godt sammen og har en blød konsistens. 

Vanlijecreme

 • flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv. tag en tsk af sukkeret og kniven til at ælte kornene sammen med sukkeret, så du får en slag paste/vaniljesukker. Jeg havde ikke en vaniljestang men brugte vaniljepaste
 • kom alle ingredienserne i gryden også den tomme vaniljestang (den er stadig fuld af smag)
 • rør godt i gryden (jeg rører altid i ottetaller) på middelvarme. Det er vigtig at der røres hele tiden og at det ikke er for varmt, så æggeblomerne bliver til røræg.. det er lidt et tålmodighedsarbejde, men det betaler sig! hjemmelavet vaniljecreme er SÅ meget bedre end det du køber på pulverform! 
 • vaniljecremen kommes på køl – skal være helt kold når den kommes i bollerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.