Lucas’ Lækre Fastelavnsboller

Lucas’ Lækre Fastelavnsboller

23. februar 2019 Brød Retter børn kan li´ Snack 0
fastelavnsbolle med vaniljecreme og remonce
Du vil ikke fortryde at prøve disse fantastiske og lækre fastelavnsboller som jeg lavede den anden dag med min søn Lucas. Det er fastelavnsboller smækfyldte med velsmag og du kan komme lige præcis det fyld i som du har lyst til. Vi valgte remonce og hjemmelavet vaniljecreme – MUMS! Du kan også komme f.eks. chokolade eller marmelade i – lige det som du syntes er allerbedst!

Jeg ved jeg står hvert år og tænker arggh kan der virkelig blive 18 boller ud af den her dej – men ja, og de bliver ikke små og der kan sagtens være masser af fyld i dem! – så følg anvisningen, ja medmindre du godt kan lide fastelavnsboller på størrelse med honningmeloner ;O) (det har jeg også prøvet…)

Men det er bare at komme igang, for når de først er lavet får de hurtig ben at gå på! Pynt dem så i ønsker – igen så er der masse af muligheder, krymmel, farvet glassur, chokoladeknapper og skumfiduser m.m.

Rigtig god fornøjelse!

Lucas’ fastelavnsboller

Fastelavnsboller med remonce og vaniljecreme, men du kan fylde dem med hvad du har lyst til. Lav fastelavnsbollerne med dine børn og pynt dem flot op – kun fantasien sætter grænsen. Fastelavnsbollerne kan fryses både bagte og ubagte eller hæve i køleskabet natten over og derefter bages.
Forberelses tid: 30 minutter
Tilberednings tid: 30 minutter
hæve tid1 time 30 minutter
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ret: Snack
Antal: 18 stk
Forfatter: Thybomad – Elisabeth Nielsen

Ingredienser

Fastelavnsboller:

 • 600 g hvedemel
 • 150 g koldt smør
 • 50 g gær
 • 2 dl sødmælk
 • 2 stk æg
 • 30 g sukker
 • 1 tsk kardemomme
 • 1/2 tsk salt

Remonce:

 • 100 g sukker
 • 100 g marcipan
 • 100 g smør

Vaniljecreme

 • 4 stk æggeblommer
 • 35 g sukker
 • 3 dl madlavningsfløde eller sødmælk
 • 3 spsk maizenamel
 • 1 stk vaniljestang

Sådan gør du

Fastelavnsboller

 • Mel og smør kommes i en skål, smørret smuldres i melet med fingrene. Lun eventuel mælken i microovnen 20 sekunder så den ikke er iskold, kom gæren i mælken og rør til gæren er opløst.
 • Kom alle ingredienserne i skålen med mel og og smør. brug hænderne til at samle dejen og ælt kun dejen så den lige hænger sammen og er glat. Dæk dejen med et viskestykke og lad dejen hæve ca. 1 time ved stuetemperatur.
 • Lav vaniljecreme og remonce mens dejen hæver.
 • Når dejen har hævet æltes den hurtigt igennem på bordet, drys eventuel lidt mel på bordet inden, hvis den er meget klistret.
  Del dejen i to lige store stykker og rul dem ud til to store firkanter, ca. 1/2 cm tykkelse. skær med en pizzarulle eller en kniv, så du får 9 små firkanter af hver del dej så du ender ud med 2 x 9 små firkanter.
 • Kom en spiseskefuld vaniljecreme og en tsk. remonce på hver firkant.
  Tag fat i hvert "hjørne" og hiv lidt op, klem sammen og samle det hele så bollen er godt lukket, det behøver ikke være så pænt, det bliver bunden af bollen, det vigtigste er at det er tæt så fyldet ikke flyder ud.
 • Stil bollerne på en bageplade der er beklædt med bagepapir, ni på hver plade.
  Dæk dem til med et viskestykke og lad dem efterhæve 30 min. mens de står på bordet.
  tænd oven på 210 grader almindelig oven (ikke varmluft)
 • Når bollerne har hævet, pensles de med en sammenpisket æg, bag dem én plade ad gangen i ca. 12 min. til de er gyldne brune
  lad dem køle af tildækket med et viskestykke. Når bollerne er kølet af, kan de pyntes med glasur og pynt eller fryses ned til senere.
 • TIP: Vil du fryse bollerne inden de bages, skal du når du har fyldt dem fryse dem ned, enten på selve bagepladen eller i en stor beholder. De kan eventuel fryses på pladen først og så kommes i poser når de frosne. 
  Tø bollerne op ved de står et døgn i køleskabet og lad dem stå en time ved stuetemperatur inden de bages som beskrevet overfor.

Remonce

 • Skær smør og marcipan i mindre stykker.
  Kom alt i en skål og brug en håndmixer med dejkrogene ("buede") til det er pisket godt sammen og har en blød konsistens. 

Vanlijecreme

 • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv. tag en tsk. af sukkeret og kniven til at ælte kornene sammen med sukkeret, så du får en slag paste/vaniljesukker. Jeg havde ikke en vaniljestang men brugte vaniljepaste
 • Kom alle ingredienserne i gryden også den tomme vaniljestang (den er stadig fuld af smag).
 • Rør godt i gryden (jeg rører altid i ottetaller) på middelvarme. Det er vigtig at der røres hele tiden og at det ikke er for varmt, så æggeblommerne ikke bliver til røræg.. det er lidt et tålmodighedsarbejde, men det betaler sig! hjemmelavet vaniljecreme er SÅ meget bedre end det du køber på pulverform! 
 • Vaniljecremen stilles på køl – skal være helt kold når den skal i bollerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?