Luksus Fastelavnsboller af Wienerdej – med lækkert fyld

Luksus Fastelavnsboller af Wienerdej – med lækkert fyld

16. februar 2020 Brød Dessert Kager 4
Luksus fastelavnsbolle af wienerdej fyldt med marmelade vaniljecreme og fløde
Lækre fastelavnsboller af den klassiske dej – wienerdej. Der er mange måder at lave fastelavnsboller på. Wienerdej er en af de lidt mere tidkrævende, men absolut det hele værd!

Fyld dine fastelavnsboller med dit ynglingsfyld. Jeg har her jeg bagt dem med remonce og fyldt dem med konditorcreme og hindbærmarmelade. Du kan også bruge chokolade, nougat, nutella, frisk frugt og meget mere – lige det som du allerbedst kan lide!

Har kun én ting at sige – pas på de er vanedannende!

Find opskriften på min grund wienerdej her og hjemmelavet vaniljecreme her.

Vil du prøve fastelavnsboller af gærdej, er der en nem og lækker opskrift her.

En lettere udgave kan være en fastelavnbolle af vandbakkelse, se opskrift her.

Luksus fastelavnsbolle af wienerdej fyldt med marmelade vaniljecreme og fløde
Udskriv
4 fra 1 stemme
Gem på Pinterest

Fastelavnsbolle af wienerbrødsdej

Antal: 12 stk
Forfatter: Elisabeth Nielsen – Thybomad

Ingredienser

  • 1 portion wienerdej (se link til opskrift)
  • 1 portion vaniljecreme (se link til opskrift)
  • 1 portion remonce
  • 3 dl fløde
  • 12 spsk hindbær marmelade
  • 1 æg til pensling, kan også undlades
  • flormelis, vand og evt. krymmel til glasur og pynt

Remonce

  • 100 g blødt smør eller bagemargerine
  • 100 g sukker
  • 100 g marcipan

Sådan gør du

  • Lav din vaniljecreme. Er det hjemmelavet så lidt ekstra maizenamel i så den bliver tykkere og har du valgt en færdig lavet i pulverform, så kom lidt mindre mælk i så den også bliver lidt mere fast og en tsk. maizenamel.
  • Lav din wienerdej og mens den hviler på køl kan du lave din remonce
  • Rul dejen ud i ca ½ cm tykkelse og lav 12-15 firkanter på ca 10 x 10 cm
  • Kom 1 spsk. remonce på hver firkant og fold hjørnerne ind mod midten og klem enderne sammen
  • Vend bollen med samlingen ned og stil dem på en bageplade med bagepapir.
    De kan her fryses ned.
  • Pensel bollerne med et sammenpisket æg. Bage dem ved 190 grader ca. 20-30 min. Ovne er meget forskellige, men bollerne skal være gyldne brune.
  • Lad bollerne køle af på en riste. Del dem og fyld dem med pisket fløde, vaniljecreme og hindbær marmelade.
  • Pynt af med glasur og evt. krymmel
  • Remonce: rør det hele sammen med en håndmixer til det er blødt og en samlet masse
  • TIP du kan fryse dine boller når de er klar til at blive bagt, tage dem op og bage dem når du skal bruge dem.

 

4 svar

  1. Anne siger:

    Skal #9 ikke være mellem #3 og #4??

  2. Erik Christensen siger:

    4 stars
    Tusind tak for en super venlig print version – det kunne mange andre sider virkelig lære noget af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?