Rabarber Crumble Kage

Idag var jeg en tur i haven. Solen var kommet til Thy og det blev en dejlig og sommerlig dag:O) Så fik lyst til en dejlig og frisk rababer kage – det er smagen af sommer og så nemt at lave. Og hele familien elsker den kage – selv min mand som ellers normalt kun er til noget når det er sødt med sødt på;O)

Rabarber Crumble Kage

Det smager af sommer og er supernem at lave! God til når du skal have gæster eller bare fordi du får lyst til noget lækkert til kaffen eller som dessert. Min mand som normalt kun er til sødt på sødt – kan godt lide den selvom rabarberne er lidt syrlige:O)
Forb. tid5 min
Tilb. tid35 min
Samlet tid40 min
Antal: 4

Ingredienser

Rabarber fyld:

  • 400 g rabarber – friske eller frosne
  • 100 g sukker
  • 1 stk appelsin – saft deraf
  • 1/2 stang vanilje – eller 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk kanel

Crumble

  • 100 g hvedemel
  • 100 g havregryn
  • 100 g smør
  • 80 g sukker
  • 70 g mandler
  • 1/4 tsk salt

Sådan gør du

Rabarber fyld

  • skær rabarberne i tern på ca. 1,5 cm og kom dem i en skål
  • pres alt saften ud af appelsinen og hæld det over rabarberne sammen med sukker og vanilje.
  • lad det stå og trække lidt og rør gerne rundt indimellem

Crumble

  • skær smørret i tern og kom det i en skål med de andre ingredienser
    smuldre det godt med fingrene så det bliver en ensartet og små stykker
  • smør en ildfast fad med smør
  • kom rabarberfyldet (også saften) i fadet og kom cumble ovenpå
  • bages ca. 35 minutter ved 190 grader
  • serveres varm/lun med cremefraiche til

2 Responses to “Rabarber Crumble Kage”

Author's gravatar

Hvor meget smør skal der i?

    Author's gravatar

    ups, den er smuttet… :O) 100g – er nu rettet – tak :O)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.