Sommersalat med skvalderkål og lynbagte rabarber

Sommersalat med skvalderkål og lynbagte rabarber

24. maj 2020 Salat 1
sommersalat med skvalderkål og lynbagte rabarber

Kalenderen sige sommer og solen skinner (indimellem). Lige nu bugner vores natur og haven med en masse lækre råvarer. Skvalderkål smager rigtig godt som salat og jo, de kan sagtens spises. De smager lidt pebret og lidt af gulerod. et frisk pust og noget de fleste har i haven. “if you can’t beat them – eat them”. Eller noget…. :0) Der er lækre asparges i sæson lige nu og rabarber er også lækkert til andet end kage og saft. De smager fantastiske i salat, kræver meget lidt tilberedning og ser flotte ud.

Har du ikke lige mod på at bruge dit “ukrudt” i salaten, kan du sagtens bruge noget salat du kender og er tryg ved. Meen du skulle prøve det.. Du kan bruge salaten som tilbehør til når du griller. Eller kom lidt fisk eller kylling i og der er til en god frokost. Salaten kan spises til det meste.

Det vigtige med salater generelt er – brug det der er i sæson, så får du mest mulig smag og de lækreste råvarer!

Se også opskriften på Grøn salat med dildcreme

Sommer salat med lynbagte rabarber

Ret: Salat, Tilbehør
Forfatter: Thybomad – Elisabeth Nielsen

Ingredienser

  • 1 liter skvalderkål (eller anden salat)
  • 4 grønne asparges
  • 1 æble
  • 1 rabarber
  • ½ agurk
  • 2 tsk honning
  • krydderurter – jeg har brugt dild og citrontimian

Sådan gør du

  • Pluk dine skvalderkål, gå efter de små nye skud. Skyld dem godt og dup dem tørre.
  • Skyl din rabarber stængel, skær den i stykker på 3-4 cm. Er det en tyk stængel, flæk den på langs.
    Kom honning på din rabarber stykker, på begge sider og læg dem på en bageplade med bagepapir.
    Bages 5-7 min ved 140 grader – lad dem køle af.
  • Del din agurk og udhul dem med en teske så du får "halvmåner" når du skær dem.
  • Rens dine asparges godt for jord og skær dem. Jeg har har skåret de øverste 5 cm (med hoved) af og flækket dem på langs. resten har jeg skåret i stykker på ca. 1 cm
  • Æblet skæres i både og derefter i tynde skiver.
  • Anret salaten i en skål eller fad. Slut af med at ligge de lange asparges stykker med hoved, rabarber og krydderurter på. Serveres med en vinaigrette eller dressing til.

 

Et svar

  1. […] Se også opskrift på Stikkelsbær marmelade med brandy – Havtorn honning – Salt syltede citroner – Sommersalat med skvalderkål og lynbagte rabarber […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?