Brændende Kærlighed

Brændende Kærlighed

18. juni 2019 Hovedret 0
Antal stjerner
Tryk for at give stjerner
Stjerner i alt

Det er én af familiens klare favoritter herhjemme! Det er en total dansk klassiker som bare altid smager godt og kan piftes op med et par småting, som ikke ødelægger retten fuldstændig.

Her er opskriften på min brændende kærlighed og med et par tip til hvordan du kan ændre lidt på opskriften. Det er en let ret at lave som voksne og børn elsker at spise.

Brændende Kærlighed

En dejlig klassiker der altid hitter herhjemme – tilsat verdens bedste krydderi BACON ;O) Det er en nem og enkelt ret som ligger godt i maven! Brændene kærlighed består af en god kartoffelmos, bacon, bløde løg, syltede rødbeder lidt purløg og persille – mums!
Tilberednings tid: 45 min
Ret: frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: bacon, kartofler
Antal: 4 personer
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

Kartoffelmos

  • 1,5-2 kg kartofler – gerne bagekartofler
  • 100 g smør (mere hvis du kan få dig til det ;O)
  • 1-2 dl mælk
  • 2-3 tsk salt (ca)
  • 1/2-1 tsk hvid peber
  • lidt revet muskatnød

Tilbehør

  • 400 g Bacon
  • 3 løg
  • 1 spsk sukker
  • olie eller smør til stegning
  • salt og peber
  • Syltede Rødbeder
  • 1-2 spsk purløg, hakket
  • 1-2 spsk persille, hakket

Sådan gør du

Kartoffelmos

  • skræl kartoflerne og skær dem i tern (ca 2×2 cm), kog dem møre i vand UDEN SALT
    (begynd nu på fyldet)
  • Hæld vandet fra kartoflerne og stil dem tilbage på komfuret på 1 eller 2, så vandet kan dampe godt fra kartoflerne (ca 5 min) – dette gøre for at kartoffelmosen ikke skal blive "lang" (tapetsklister-agtig)
  • skær smørret i tern og kom det i en røremaskine med kartofler, pisk med "k-spaden" (eller brug en håndmixer) til mosen er luftig og lækker.
  • kom mælk i lidt ad gangen til du får den ønskede konsistens og smag til med salt, hvid peber og muskatnød.

Tilbehør

  • Steg bacon sprødt og gyldent, tag det af panden
  • Steg løgene på samme pande, evt i lidt af baconfedtet ved middel varme. Rør undervejs, når løgene begynder at tage farve, kom 1 dl af kartoffelvandet i panden og kom et låg eller staniol på og lad det stå og små simre til løgene er helt klare og bløde (ca 5-8 min)
    Skru så lidt op for panden, drys sukker og lidt salt over. Begynd at give løgene lidt farve – uden at branke dem, når de er gyldne brune, er de klar.
  • Server kartoffelmosen med fyldet ovenpå, syltede rødbeder. Pynt af med purløg og persille
  • Tip:
    – Kartoffelmosen kan tilsættes lidt kogt persillerod eller selleri, det giver en lækker smag!
    – Riv/eller hak eventuelt lidt rå rødbede og tilsæt det til fyldet!
    – Fine tern af æble smager fantastisk sammen med fyldet!
    – tilføj porre eller erstat det med løget

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?