Hjemmelavet smidig og sprød Pizzadej – grundopskrift

Hjemmelavet smidig og sprød Pizzadej – grundopskrift

6. januar 2020 Aftensmad Hovedret Retter børn kan li´ Snack 0
Hurtig Pizzadej - grundopskrift

Pizzadej er egentlig nem at lave og hvem kan ikke li’ pizza?!Det tager tid er at få lavet dejen og lade den hæve. Hævetiden er her ca. 1 time, hvor du kan forberede fyldet og eventuelt tilbehør.

Vores hverdage er ofte travle og tidspresset så det er ikke altid at madplanen lige bliver lavet for ugen..;O) Men har du lyst og er god til at planlægge din tid, så har jeg også en opskrift til den tålmodige. Den langtidshævende pizzadej er med mindre gær og er også er værd at prøve! Den kan laves dagen før, så den er klar til brug næste dag, når du kommer hjem fra arbejde.

Vil du prøve den tålmodige opskrift på lagtidshævet pizza se her

Det gode ved pizza er at du kan variere fyldet og lave lige præcis det du allerhelst vil have på og der er næsten ingen grænser!

Herhjemme er vi glade for en pizza med peperoni – parmaskinke, syltet blomkål og rucola – kartoffel, rosmarin og rucola.

Har du nu ikke tipo 00 eller durummel, så kan så er det ikke sådan at det bliver en katastrofe med almindelig hvedemel.

Pizzadej – grund opskrift

Grundopskrift til pizzadej – lækker luftig og sprød! Lav den med den type mel og fyld som du ønsker!
Forberelses tid: 2 timer
Tilberednings tid: 12 minutter
Ret: aftensmad, brød, frokost, Hovedret, Snack
Køkken: Italiensk
Antal: 3 stk
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

 • 800-1000 g mel (tipo 00 eller durum m.m.)
 • 1 pk gær (50 g)
 • 5 dl vand, lunkent
 • ½ dl olie
 • 2-3 tsk salt

Sådan gør du

 • opløs gæren i vandet.
 • tilsæt 2/3 af melet, olien og til sidst salt mens der røres godt dejkrog. Jeg bruger min røremaskine, men du kan også bruge en håndmixer.
 • Tilsæt mel til du får en smidig dej som slipper skålens kant. Jeg måler aldrig mit mel op kig på din dej og brug din fornemmelse. Rør gerne længe så gluten i melet bliver godt aktiveret.
 • lad dejen hæve dækket med viskestykke i 45-60 minutter.
 • del dejen i 3 og form dem til runde pizzaer eller så de passer til en bradepande, kom dem på et stykke bagepapir (bruger du en kagerulle presser du luften ud af dejen, så vil jeg lade den hæve ekstra 20 min inden jeg kommer fyldet på)
 • Kom dit fyld på pizzaerne og bag dem i en forvarmet ovn på 240 grader i ca. 12 min – eller til bunden er sprød og kanterne har fået en gylden brun farve.

Tip

 • Jeg bruger en pizzasten som står i bunden af ovnen som står på både varmluft og bundvarme. Bager dem én af gangen. Så er der altid varm pizza. Du kan også komme stenen på grillen og bage dem der – det bliver de kun ekstra lækker af ;O)
  Tit spiser vi kun 2 pizzaer, så kommer den 3. i fryseren efter den er bagt og kølet af, så er der nem aftensmad og nem at varme op. Ellers laver jeg brød af dejen til 3. pizza.

Strække metoden

 • hvis du synes det er svært at trykke/strække din pizza i stedet for at bruge kagerullen. Så prøve at tage en stor skål, vend den med bunden i vejret, drys den og din dej godt med mel, læg dej på træk/tryk din pizza forsigtig ned over skålen så får du en lækker tynd pizza med lækker skorpe – øvelse gør mester ;O)

Idéer til hvad du ellers kan lave af din pizzadej

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?