Syltet rødløg

Syltet rødløg

16. oktober 2020 Tapas Tilbehør 0
syltet rødløg
Syltet rødløg er rigtig nemme at lave og kan faktisk bruges med det samme. De er fantastiske og når først du er begyndt at lave dine egne rødløg, kommer du til at bruge dem til alt. Jeg bruger dem f.eks. til tapas, smørrebrød, fisk, kylling, hotdogs, burger, tortillia, sandwich og også i salater m.m.

Jeg har altid syltet rødløg stående på lager. Men de er super hurtige at lave, hvis du skal bruge dem med det samme. De første par dage er løgene stadig lidt sprøde i det men har fået den syrlige og søde sylte smag. Vil du gerne have dem bløde fra en start, så kog dem med i syltelagen (se tip). De kan virkelig løfte en ret op, som flot topping og bidrage med smagen af det søde/syrlige.

Jeg har oplevet mange som efterspørger opskrifter på rødløg, så her er min version på syltet rødløg.

Tip til de syltet rødløg

Farven: udover at syltet rødløg smager godt har de også en fantastisk lækker lyserød farve. Et trick til at forstærke og bibeholde farven er at komme lidt balsamicoeddike i lagen.

Krydderier: du kan bruge forskellige krydderier til de syltet rødløg, her er mine forslag: peberkorn, laurbærblade, chili, sennepsfrø, kardemommefrø, fennikelfrø, nelliker, dild, kanelstænger, salvie, timian m.m.

Holdbarhed: De syltede rødløg kan sagtens holde sig et par uger. jeg opbevarer dem i køleskabet.

Lynsyltet: har du lidt travlt, så kog dem med i lagen et halvt minut, inden du hælder dem på glas, så bliver de lidt bløde fra en start. Du kan bruge dem med det samme men de vil have godt af at trække 1-2 timer, inden du bruger dem (så er de også kølet af).

Se også mine opskrifter på Syltet GRØNNE JORDBÆRSTIKKELSBÆRHONNINGSYLTET HAVTORNSALT SYLTET CITRON

Syltet rødløg

Forfatter: Thybomad – Elisabeth Nielsen

Ingredienser

  • 3-5 rødløg
  • 2 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 1 spsk balsamico (mørk)
  • 1-2 dl sukker (smag dig frem til den smag du kan lide)
  • Krydderier (her, sort peberkorn, sennepsfrø, chili, laurbær)

Sådan gør du

  • Kom det hele i en gryde og var det op til kogepunktet og sukker er opløst.
  • Skær løgene i skiver (jeg kan bedst lide dem i tynde skiver). Du kan også halvere løget og lave 'halve skiver' eller både.
    Kom løgene i et rent og skoldet glas. De må gerne klemmes let for at udnytte pladsen i glasset.
  • Hæld den varme lage over løgene.
    Glasset skal fyldes helt op.
    Luk så glasset lukker tæt.
  • De kan holde sig ca. 2-3 uger. (Sørg for at det du tager løgene op med er RENT, så der ikke kommer bakterier ned til løgene, det forkorter holdbarheden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering