Kartoffelsalat – hjemmelavet, let og lækkert!

Kartoffelsalat – hjemmelavet, let og lækkert!

26. juni 2019 Salat Tilbehør 0

Smager bare bedst når den er hjemmelavet! Min opskrift er let og cremet med smag af krydderurter.

Kartoffelsalat er herhjemme fast tilbehør henover sommeren. den smager fantastisk med nye kartofler og fungere rigtig godt til alt grillet kød. Men den kan laves hele året rundt og er godt som tilbehør til det meste kød – også fisk og skaldyr..

Den kan laves som den klassiske kartoffelsalt eller piftes lidt op – der er tip i opskriften.

Kartoffelsalat

Super nem og lækker og nem kartoffelsalat – smager fantastisk til alt grillet kød, frikadeller eller fisk og skaldyr. Det er en mild og cremet kartoffelsalat som bliver lige den tand bedre med nye små kartofler
Du kan pifte den klassiske kartoffelsalaten op ved at tilsætte lidt forskelligt, de står under tip længere nede.
Forberelses tid: 5 minutter
Tilberednings tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Salat, Tilbehør
Keyword: dild, dressing, kartofler, purløg
Antal: 4 personer
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

  • 600 g kartofler, kogte og kolde
  • 2 spsk purløg, fint hakket
  • 1 spsk dild, hakket
  • 4 spsk cremefraiche (med top)
  • 2 spsk mayonaise
  • 1-2 tsk sennep
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk citronsaft eller eddike (evt æbleeddike)
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • kog kartofler i rigeligt med salt, til de er møre. Stil kartoflerne enten på køl eller frys, hvis det skal gå lidt stærkere.
    når de er kølet ned skæres de i halve, kvarte eller skiver (ikke få små)
  • rør alt sammen til dressingen og vend så kartoflerne i – drys med lidt hakket purløg og dild
    kan holde sig et par dage på køl

TIP

  • Kartoffelsalaten kan piftes lidt op ved at prøve at tilsætte evt. fint hakket løg, radiser, drueagurker, grønne asparges (rå), kapers eller nye ærter m.m.
    Du kan også prøve at komme enten lidt paprika, spidskommen eller lidt karry i – det er en smagssag :O)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?