Hyldeblomstsaft – Mums!

Hyldeblomstsaft – Mums!

28. juni 2019 Drikke 0

Så fik jeg filtreret min hyldeblomstsaft og må sige at den er godkendt! Den har stået i køleskabet og trukket i 5 dage og er blevet til en frisk og utrolig velsmagende saft med masser af hyldeblomstsmag.

Lækkert med en kold drik af hyldeblomstsaft tyndet op med lidt vand her i de varme sommerdage.

du kan også bruge saften til at koge ned til en hyldeblomstsirup til pandekager eller andre desserter.

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomst er en lækker og frisk sommerdrik. Hæld den på flaske. eller frys den ned i portioner enten i fryseposer, mælkekartoner, isterningposer eller hvad du nu synes er nemmest – men husk at give det lidt plads til at udvide sig når det fryses.
Forberelses tid: 10 minutter
4 days
Samlet tid: 4 days 10 minutter
Ret: Drikke
Keyword: Hyldeblomst, saft
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

Hyldeblomstsaft

  • 30-40 stk hyldeblomst "skærme"
  • 2 stk citroner. skal og saft
  • 700 g sukker
  • 2 liter vand

Sådan gør du

  • ryst hyldeblomst skærmene godt for at fjerne smådyr. Og klip så godt som muligt alle stilke af.
  • Kog vandet op i en stor gryde eller i en elkoger og hæld det i en står glasbeholder – opløs sukkeret heri, kom citronskal i (jeg foretrækker at bruge skallen uden det hvide fra citronen, da det godt kan give en bitter eftersmag), citronsaften og hyldebærblomst.
    Kom låg på gryden eller beholder og stil det på køl i 3-5 dage.
  • kom et rent klæde/viskestykke eller ligende i en si og hæld saften igennem, gerne to gange. Saften er nu klar.
  • skold nogle glas flasker og brug enten lidt vodka eller atamon som rystes rundt i flasken inden saften kommes i. stilles på køl.
    Vil du gemme saften i længere tid, så kom den i nogle fryseposer og frys det ned. Eller lav nogle lækre isterninger til en læskende sommer drik eller drinks.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?