Sprængt kylling stegt på grillen med rotisseri

Sprængt kylling stegt på grillen med rotisseri

18. januar 2020 Aftensmad Hovedret Retter børn kan li´ 2
Sprængt kylling stegt på grillen med rotisseri

Jeg er helt tosset med at grille. Og det at “sprænge” dit kød inden, gør at du får et helt fantastisk velsmagende kød der er dejlig salt og saftigt!

Det kræver at du er i god tid med forberedelserne. Dit kød må gerne stå i saltlagen et døgn men mindre kan også godt lade sig gøre. Jeg kom mine kyllinger i salt lage kl 9 og brugte dem så efterfølgende til aftensmad – så de fik ca. 7 timer i lagen og blev super gode!

Har du ikke et rotisseri til grillen kan kyllingen sagtens steges som du normalt ville have gjort det på grillen (en dåseøl op i r….) eller i ovnen.

Er det, det værd?

Måske spørger du – “hvorfor bruge så lang tid på noget kylling?…..” Jaaa, der er kun en ting at sige – VELSMAG! Og har en sætning med fra Masterchefs Jesper Koch; “når du nu er i gang, kan du lige så godt gøre dig UMAGE!!” Og han har fuldstændig ret! Jeg siger ikke kylling ikke er godt, hvis ikke du vil bruge tiden på at saltsprænge det – men prøv det! Jeg vil næsten æde min gamle hat (hvis jeg havde en) på at du vil synes det er det hele værd! ;O)

Server eventuel med en lækker grønkålssalat eller en sommerlig kartoffelsalat (som vi spiser året rundt)

Sprængt kylling

Når du sprænger dit kød tilføjer du salt til kødet. ikke kun lige i overfladen men giver virkelig smag helt ind i kødet! Det skal planlægges lidt i god tid – men det er det hele værd! Her i opskriften har jeg brugt en hel kylling – det kan sagtens være et andet protein, feks svinekam eller lammekølle m.m.
Forberelses tid: 1 day
Tilberednings tid: 7 timer
Samlet tid: 1 day 7 timer
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

  • 1 hel kylling

lage

  • 300 g salt
  • 150 g sukker
  • 3 liter vand
  • 1 spsk eddike eller citronsaft
  • 3 stk laurbærblade
  • 10 stk peberkorn
  • 1 kvist timian eller estragon

Sådan gør du

  • Kom alt til lagen i en stor gryde og kog det op til sukker og salt er helt opløst.
  • Lad det køle ned til stuetemperatur og kom så kyllingen enten i gryden (skal være dækket af lagen) eller kom det hele i en stor frysepose.
  • Læg det på køl i et døgn eller to (er den i pose, så vend posen indimellem)
  • Tag kyllingen ud og sæt den fast på et spyd til dit rotisseri og grill det i 1-1½ time ved inddirekte varme (giv det evt direkte varme den sidste halve time hvis skindet mangler farve)
    Har du ikke et rotisseri kan du bruge en kyllingeholder eller kom en dåseøl op i kyllingen (åbn dåsen lidt inden) og stil kyllingen på risten – stadig inddirekte varme.
  • Server med råstegte kartofler, pommesfrites eller bagekartofler og agurkesalat.

 

2 svar

  1. charnette kristensen siger:

    Hej skal der ikke noget krydderi egnet andet på når den bliver grillet?
    Mvh Charnette

    • Thybo Mad siger:

      Hej Charnette
      Det er ikke nødvendigt, der er masser af velsmag når den er sprængt – men har du et krydderi du gerne vil komme på så gør du bare det :O)
      Vh Elisabeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?