Pizzadej langtidshævet – grundopskrift

Pizzadej langtidshævet – grundopskrift

6. januar 2020 Aftensmad Hovedret Retter børn kan li´ Snack 2
Pizzadej langtidshævet - grundopskrift

Vil du gøre dig umage med at lave en god pizzadej så brug denne opskrift og du vil aldrig lave den på andre måder;O)

Det kan måske virke besværlig, men egentlig kræver det bare lidt planlægning og at du laver aftenen før du skal bruge den. Så er det egentlig ret nemt at gå til næste dag, hvor dejen er klar når du skal bruge den. Dejen skal heller ikke røres/æltes i lang tid, bare samles.

Kan kun sige – prøve det!

Pizzadej langtidshævet - grundopskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Pizzadej Langtidshævet – grundopskrift

Forb. tid22 t
Tilb. tid12 min
Ret: aftensmad, brød, frokost, Hovedret, Snack
Køkken: Italiensk
Antal: 3 stk
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

  • 700 g mel hvede, durum, tipo 00 m.m.
  • 2 g gær ca. på størrelse med en hasselnød
  • 6 dl vand
  • ½ spsk olie
  • 2-3 tsk salt

Sådan gør du

Aften før

  • Hæld vandet i en skål og opløs gæret der i.
  • Tilsæt olie, lidt af melet og salt – rør det godt rundt. Tilsæt derefter mel løbende indtil dejen føles rigtig. Den må gerne være lidt våd og du skal ikke ælte og røre din dej i lang tid, bare samle den.
  • Lad det hæve natten over 10-12 timer overdækket med viskestykke, ved stuetemperatur.

Morgen

  • brug en dejskraber til at vende dejen hurtig i skålen, dæk af med folie og stil den i køleskabet

2 timer før spisetid

  • kom dejen ud dejen på bordet der er drysset med mel og del den i 3 stykker, der skal formes så nogenlunde til kugler.
    Smør dejen i olie og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. De hæver op, så de må ikke stå for tæt på hinanden. dæk til med folie eller et viskestykke.
  • Kom dit fyld på pizzaerne og bag dem i en forvarmet ovn på 240 grader i ca. 12 min – eller til bunden er sprød og kanterne har fået en gylden brun farve.

Tip

  • Jeg bruger en pizzasten som står i bunden af ovnen som står på både varmluft og bundvarme. Bager dem én af gangen. Så er der altid varm pizza. Du kan også komme stenen på grillen og bage dem der – det bliver de kun ekstra lækker af ;O)
    Tit spiser vi kun 2 pizzaer, så kommer den 3. i fryseren efter den er bagt og kølet af, så er der nem aftensmad og nem at varme op. Ellers laver jeg brød af dejen til 3. pizza.

Strække metoden

  • hvis du synes det er svært at trykke/strække din pizza istedet for at bruge kagerullen. Så prøve at tage en stor skål, vend den med bunden i vejret, drys den og din dej godt med mel, læg dej på træk/tryk din pizza forsigtig ned over skålen så får du en lækker tynd pizza med lækker skorpe – øvelse gør mester ;O)

 

2 svar

  1. Jesper Klavsen siger:

    5 stars
    Der er en super opskrift. Og … dejen et let at arbejde med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering