Havregryn & Gulerods boller – bløde og super lækre

Havregryn & Gulerods boller – bløde og super lækre

5. april 2020 Brød Retter børn kan li´ Snack 2
Havregryn & gulerods boller
Antal stjerner
Tryk for at give stjerner
Stjerner i alt

Dejlige boller som smager godt og ligger godt i maven ;O) Mine drenge er ikke helt tosset med boller som er fyldt med alle mulige kerne og frø.

Her kan de se gulerødderne men det er okay og havregryn kan de ikke se eller smage. Men de synes altså de er noget mærkelig noget at komme havregryn ovenpå bollerne…… Men havregryn er faktisk med til at bollerne ikke bliver tørre.

Jeg har her lavet en dobbelt portion og også lavet burgerboller af noget af dejen. Så du kan måske sagtens nøjes med halvdelen.

Havregryn & gulerods boller
Udskriv
5 fra 1 stemme
Gem på Pinterest

Havregryn og gulerodsboller

Forberelses tid: 2 t
Tilberednings tid: 15 min
Ret: brød
Antal: 48 stk
Forfatter: Thybomad – Elisabeth Nielsen

Ingredienser

  • 7 dl mælk
  • 5 dl tykmælk (eller andet syrnet produkt)
  • 1900 g hvedemel (plus minus)
  • 2 pk gær (100 g)
  • 300 g gulerod, revet
  • 200 g havregryn
  • 150 g rugmel
  • 150 g bagemargerine
  • 2 æg
  • 6 spsk sukker
  • 2 tsk salt

Sådan gør du

  • Smelt margarine i en gryde, kom mælken ved og lade blive lun.
  • Opløs gæren i mælkeblandingen.
  • Kom ⅔ af melet i, rør og kom resten af ingredienserne i. Gem et æg til pensling. Dejen røres gerne på røremaskine eller med håmdmixer i 5-10 min, mens resten af melet tilsættes lidt ad gangen.
    Dejen må gerne være en lille smule klistret, da den bliver mere fast når den hæver og skal ud på bordet i lidt mel. Så mængden af mel er vejledende. nogle gange bruger jeg lidt mere andre gange mindre.
  • Lad dejen hæve i ca. 1 time, til den har fået dobbelt størrelse.
  • Rul bollerne i den størrelse du ønsker, de bliver ca. dobbelt så store. og sæt dem på en plade med bagepapir.
    Lad dem efterhæve 30 minutter tildækket af viskestykke ved stue temperatur.
  • Pensel bollerne med sammenpisket æg inden de skal bages og drys evt. med lidt havregryn.
  • Bages ved 220 grader, almindelig ovn én plade ad gangen i ca 12-14 min til de er gyldne brune.
    Lad dem køle af på en riste med et viskestykke over. Når de er kølet af, kan de med fordel fryses ned og tages op efter behov.

2 svar

  1. Rikke siger:

    5 stars
    Tusind tak for en mega lækker opskrift – alle i huset er vilde med dem 😋😋

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?