Stikkelsbær og jordbær sirup

Jeg ELSKER simpelthen sirupper! Det er næsten ligesom at have en skål slik til at stå og man kan bare ikke lade være med at spise lidt hele tiden..;O)

Du kan lave sirup af stort set alle frugter. Feks som her stikkelsbær, jordbær, solbær, ribs, hindbære, kirsebær, blåbær, appelsin, mango, havtorn, citron, hyldebær og hylbærblomst osv. Du kan også bruge saften fra grøntsager feks gulerødder, fennikel, jordskokker osv – det kræver dog at du har en juicer.

Sirup kan bruges til pandekager, morgenmad, iskaffe, is, kage, deserter eller i en drinks osv.

Se mine andre opskrifter med Stikkelsbær her: Stikkelsbær marmelade med brandy Stikkelsbær marmelade med vanilje og kanelSyltet grønne stikkelsbærStikkelsbær Chutney

Stikkelsbær og jordbær sirup

lækker sirup som smager af sommer! Du kan bruge siruppen til pandekager, is,kager, iskaffe, dessert, eller i drinks m.m.
Forb. tid5 min
Samlet tid40 min
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • 200 g stikkelsbær
  • 150 g jordbær
  • 200 g sukker
  • 4 dl vand
  • ½ vaniljestang
  • ½ citron skal + saft

Sådan gør du

  • flæk vaniljestang og skrab kornene ud med en kniv, mas det lidt sammen med en tsk af sukkeret, så kornene skilles ad.
  • kom det hele i en gryde (også vaniljestangen) og varm det langsomt op til det koger. lad det simre i ca 15 min
  • hæld det hele gennem en sigte og hæld saften. citronskal og vaniljestangen tilbage i gryden og lad det stå og koge ind i ca 30-40 min, til det tykner lidt (det kommer an på om det bare står og simre lidt eller buldre koger, hvor langt tid det tager inden det tykner)
  • skold din flaske og kom evt lidt vodka eller atamon i, det forlænger holdbarheden. Tag citron og vaniljestang op og sigt det eventuel en gang til (hvis du vil have en helt klar sirup, kom et klæde i sigten og si den igennem den). Hæld siruppen på den rene flakske og sæt låg på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.