Mysli – Opskrift på sprød og lækker granola med chiafrø

Mysli – Opskrift på sprød og lækker granola med chiafrø

23. januar 2021 Dessert Snack Tilbehør 0
hjemmelavet mysli - sprød og lækker granola med chiafrø-havregryn-nødder-chiafrø
Hjemmelavet mysli (også kaldet granola) er bare bedst hjemmelavet og så ved du lige præcis hvad der er i. Du kan tilpasse indholdet med lige præcis det du gerne vil have i.

Det er noget vi spiser rigtig meget herhjemme. Ofte til morgenmad eller eftermiddagssnack oven på noget skyr eller yoghurt.

På en varm sommerdag, fungerer din mysli rigtig godt ovenpå koldskål. Eller brug det som fyld og topping på en trifli. Det er også super godt ovenpå en gammeldaw’s æblekage – så ville jeg tilføje noget mere kanel. Der er masser af anvendelse muligheder.

Indholdet i en mysli kan variere – hvad kan du bedst li’?

Grundlæggende bruger jeg altid havregryn. Nødder er alt efter hvad jeg lige har lyst til, du kan bruge de nødder du vil. Jeg tilsætter altid en eller anden form for tørret frugt, dadler, rosiner, tranebær m.m. Men det kan du sagtens undlade. Du kan også tilsætte kerner/frø som du ønsker. Det kan feks være solsikke, græskar, sesam, hørfrø eller chiafrø som i opskriften her. Jeg bruger som regel honning eller sirup, da det er nemt at bruge og noget vi altid har herhjemme – så smager det også godt. Lidt salt gør noget godt her :o)

Jeg laver altid min mysli i ovnen. Du kan også lave det i en gryde eller på en pande, det er helt op til dig.

Når vi rigtig skal kræse drysser jeg noget chokolade, friske bær eller fugt over mit skyr sammen med myslien.

Hjemmelavet Mysli – lækker og sprød granola med chiafrø, dadler og mandler.

Forberelses tid: 5 minutter
Tilberednings tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: morgenmad & snack
Antal: 1 portion
Forfatter: Thybomad – Elisabeth Nielsen

Ingredienser

  • 160 g havregryn
  • 70 g mandler
  • 15 g chiafrø
  • ½-1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk kardemomme
  • ¼-½ tsk kanel
  • ¼ tsk salt
  • 4 spsk honning (eller lyssirup)

Sådan gør du

  • Hak mandler og dadler groft og kom det på en bageplade med de øvrige tørre ingredienser og spred det ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Fordel honning ud over og kom det i ovnen i ca. 20 minutter på 170 grader.
    Rør undervejs – og hold øje med at det ikke brænder på.
    Når din mysli er blevet let gyldent brun er det klar.
  • Lad din mysli stå og køle helt af på bagepladen og kom det derefter i en lufttæt beholder.
    TIP:
    Din mysli kan sagtens holde sig i et par uger.
    Du kan også fryse den ned i portioner og tage dem op efter behov.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?