Chokolade lagkage med rutebilskum & saltkaramel – hjemmelavet bunde

Chokolade lagkage med rutebilskum & saltkaramel – hjemmelavet bunde

30. januar 2021 Dessert Kager 0
chokoladelagkage med hasselnødder og rutebilskum-fødselsdagskage
Tryk for at give stjerner
Stjerner i alt
Chokolade lagkage men hjemmelavet bunde med chokolade og hasselnødder. Lagt sammen med verdens bedste skum af rutebilskager og en saltkaramel sauce.

Bundene kan laves i forvejen og eventuel fryses ned til de skal bruges. Det er en rigtig chokoladedrøm som yngste skud på stammen har bestilt til hans fødselsdag. Det er også en skum som børn kan være med til at lave og synes er sjovt med stykkerne i fløden når der skal piskes.

Det kan også være en finalekage til Danmarks håndbold VM finalekamp i morgen mod Sverige. Uha det bliver spændende og en brag af en kamp.

Denne chokoladekage smager fantastisk og ser lækker og indbydende ud. Jeg har kommet hasselnødder i dejen. Jeg synes det giver en lækker smag sammen med en skvis kaffe i som passer godt til chokoladen. Kagen er lagt sammen med en luftig og let skum som bare smager uhhmm. Det har altid været ynglings skummet herhjemme. Derudover havde jeg lidt saltkaramel på lager som også lige kom imellem lagene. What’s not to like?! Kagen har godt af at blive piftet op med lidt syrlighed fra de friske frugt som jeg har pyntet med på toppen, men det er jo en smagssag.

Har du fået lyst til selv at lave din saltkaramel, så kan du finde min opskrift her

Du kan sagtens samle din lagkage dagen før og så pynte den op lige inden servering. Det er super nemt at forberede kagen så den er nem at gå til på selve dagen. Det er også en kage som børn kan være med til at lave, da skummet ikke skal side snorlige men gerne må være lidt rustikt.

Du kan også vælge at komme lidt appelsin & havtorns marmelade i lagkagen – se opskrift her

Chokolade lagkage med rutebilsskum & saltkaramel

Forfatter: Thybomad – Elisabeth Nielsen

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 dl kaffe
  • 50 g hasselnødder
  • 5 æg
  • 45 g sukker
  • 45 g brun farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 140 g hvedemel
  • 15 g kakao (ægte)
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 knivspids salt
  • 2 dl saltkaramel sauce (se link for opskrift)

Pynt:

  • Brug hvad du føler for. Jeg har brugt friske hindbær, toffifee, oreokiks og hvid chokolade.

Rutebilsskum:

  • 1 pakke rutebilskager
  • 5 dl fløde

Sådan gør du

  • Smør en springform med lidt smør eller olie og klip bagepapir så det passer til bunden og strimler til siden.
  • Smelt smørret og kom chokolade og kaffe i til det hele er opløst og en flydende masse. Lad det køle lidt af til stuetemperatur.
  • Hak dine hasselnødder fint, i en minihakker.
  • Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og farin til en lys og luftig æggesnaps.
    Vend smørblandingen i lidt ad gangen..
  • Sigt de tørre ingredienser i og vend det i sammen med hasselnødder.
  • Pisk i en ren skål æggehvider stive.
    Vend ⅓ i dejen, her behøver du ikke tænke på at bevare luften.
    Efterfølgende vendes resten af de stive hvider i og dette gøres forsigtig med en dejskraber.
  • Kom dejen i en springformen og bag den ved 170 grader i ca. 25 min (til den er bagt, tjek med en kødnål eller lignende).
    TIP:
    Jeg kommer altid et vådt/fugtigt viskestykke omkring springformen, så kanterne ikke bliver sprøde og hårde. Det gør også at kagen bliver mere jævn bagt.
  • Lad kagen køle helt af.
    Del den i to eller tre bunde med en brødkniv.

Rutebilsskum:

  • Kom rutebilskager og fløde i en skål og pisk det til det har den konsistens du ønsker.

Samling af lagkagen:

  • Har du valgt at komme saltkaramel i så fordel det på hvert lag inden du kommer skum på.
  • Kom halvdelen af dit skum mellem kagebundene og resten fordeles ovenpå og på siderne af lagkagen.
  • Pynt lagkagen med det pynt du har valgt at bruge.

Du behøver ikke stå og knuse dine rutebilkager fuldstændig, giv dem et lille knæk, de må gerne være meget grove når de kommes i fløden. De skal nok blive opløst så nogenlunde og der må gerne være små stykker i skummet, det bliver det kun mere lækkert af, når du spiser kagen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor mange stjerner vil du give opskriften?