Rejeroulade

Rejeroulade

27. januar 2019 Fisk & Skaldyr Forret 0
Rejeroulade
En nem forret med spinat og friske krydderurter, som kan laves dagen i forvejen. Den er en vinder herhjemme for både børn og voksne og altid første valg når drengene skal vælge forret!

En virkelig lækker roulade med rejer hvis du vil servere en frisk og indbydende forret for dine gæster. Kan anrettes på et fad, som en selvstændig ret/forret eller som små snack.

Det bliver ikke nemmere

Jeg elsker når jeg kan forberede mine ting, så jeg ikke skal stå i køkkenet det halve af tiden, når vi har gæster herhjemme. Bunden skal lige laves, men så er det også var en en dejlig nem ret at have i køleskabet som bare skal anrettes – det kan du også sagtens gøre lidt tid inden den skal bruges.

Du kan også komme noget røges laks i eller andet fisk og skaldyr som du kan lide at spise.

Se også mine opskrifter på Rejer i vandbakkelseSaltbagt ørredLakserilette med skvalderkål

Rejeroulade

Antal: 6 personer
Forfatter: Thybo Mad

Ingredienser

Fyld:

  • 200 g rejer
  • 2 dl cremefraiche
  • 1½-2 dl mayonnaise
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt purløg
  • 1 tsk citronsaft & skal af ½ citron (økologisk)

pynt (forslag):

  • 2 æg (kogt, smilende)
  • 1 citron (skåret i både)
  • salt og peber
  • krydderurter (f.eks. dild, persille, purløg, fennikel, skovsyre eller brøndkarse m.m)
  • Salat, evt. agurk og tomater

Spinat dej:

  • 120 g spinat (hakket, frost)
  • 60 g smør (eller margarine)
  • 4 dl mælk
  • Kaffefløde??
  • 3 æg
  • 1 dl mel
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk bagepulver

Sådan gør du

Spinat dej:

  • Smelt fedtstof i en gryde, kom mel i og lade det "bage af" i nogle minutter – mens du rører.
  • Kom mælken i lid ad gangen men der røres godt med et piskeris. Når alt mælken er tilsat så lad det koge et par minutter, tag gryden af varmen og lad det stå og køle lidt af inden æggene skal i.
  • Spinaten skal være optøet (kom den evt i microovnen 1-2 minutter)
    Klem væsken godt ud af spinaten enten i en sigte eller mellem hænderne.
  • Rør spinat i dejen sammen med salt og bagepulver.
  • Kom æggeblommer i én ad gangen og rør det godt sammen med piskeris eller en dejskraber.
  • Pisk æggehvider stive og vend ⅓ i dejen med en dejskraber. Du behøver ikke være så forsigtig her.
    Vend resten af æggehviderne i – denne gang forsigtigt, for at bevare luften i æggehviderne.
  • Kom dejen ud på en bageplade, beklædt med bagepapir (ca 30 x 40 cm).
  • Bages 20-25 minutter i en forvarmet ovn på 200° almindelig ovnvarme.
  • Når bunden er bagt, tages den ud og står på bordet med et viskestykke over som er gjort vådt og vredet god.
  • Hak dild og purløg, rør dressingen sammen og kom rejerne i en sigte – klem forsigtig lidt væde ud af dem (hvis det er lagerejer).
  • Når bundet er kølet af så smør dressing over bunden, fordel rejerne og rul rouladen sammen. Brug bagepapiret til at stramme med. Pak det i stanniol (gerne lidt stram så den forbliver rund) og stil rouladen på køl (helst et par timer, så den når at blive koldt og fast) til den skal anrettes.

Anretning:

  • Skær rouladen i skiver og anret den ovenpå noget salat. pynt af med æg og krydderurter og server gerne med et godt stykke brød til.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *