Marengs fuglereder med saltkaramel og nødder – fyldt med vaniljecreme, bær og is
Sprøde og luftige fuglereder af marengs fyldt med lækkerier. Marengsreder ligner en million og vækker opsigt når de serveres. De er faktisk ret nemme at lave og kræver få ingredienser. Det tager lidt tid, da de skal have ret lang tid i ovnen, ved lav varme. Men de står jo bare og passer sig selv.
Jeg har valgt at komme lidt saltkaramel i min marengs inden jeg bager dem – Jeg ELSKER saltkaramel og synes det passer rigtig godt ind til den søde og sprøde maregns. Du kan også vælge at lave dine fuglereder uden – de er stadig gode.
Nu kommer vi snart til den dejlige sommer hvor der bliver en masse bær. Marengs og bær er bare en super god kombi! Men du kan fylde dem med lige det DU synes smager godt!
Opbevaring
Marengs kan holde sig i lang tid, hvis de opbevares i en lufttæt beholder. Derfor kan du sagtens lave dem på forhånd så de bare skal fyldes når du skal bruge dem. Så bager du ekstra har du en nem lækker dessert eller kage til kaffen lige ved hånden.
Stop madspil
Nogen gange står jeg og kun skal bruge æggeblommer til det jeg laver, (is, bearnaisesovs, vandbakkelser m.m.) Jeg går ikke ind for bare at smide ting ud og så vælger jeg at bruge mine hvider til maregns enten som pavlova, fuglereder, kyskager eller til en sorbetis, nøddebunde m.m. Der er masser af muligheder. Og de er bestemt ikke utilfredse herhjemme, når der lige kommer lidt ekstra lækkert på bordet.
Vil du lave din egen vaniljecreme har jeg en opskrift HER og du finder opskriften på din egen hjemmelavet Saltkaramel HER
Fuglereder af marengs
Ingredienser
Maregns fuglereder
- 4 stk æggehvider (ca. 150 g)
- 250 g flormelis
- 2 dråber eddike (eller citronsaft)
- 1 kvsp salt
- 1 spsk hasselnødder
- 1 dl saltkaramel
Fyld
- 3 dl vaniljecreme eller flødeskum
- ca. 300 g frisk frugt efter eget valg. (jeg brugte jordbær, hindbær og cantaloup melon)
- 6 kugler vaniljeis
Pynt
- lidt mørk chokolade til at rive over og citronmelis kryddeurt (kan undlades)
Sådan gør du
Maregns fuglereder
- Rør æggehvider, eddike og salt stive (til der begynder at dannes toppe når du fjerner piskeren) Du skal bruge røremaskine eller håndmixer, der skal piskes meget!
- Kom nu en spiskefuld flormelis i ad gangen – mens der piskes. Når det hele er kommet i piskes der til maregnsen er blevet godt fast og sej – gerne 2-5 min.Din maregns skal væres skinnende og glat at se på
- Du kan nu vælge at komme din maregns i en sprøjtepose med tyl (det kan ikke betale sig hvis du vil komme karamel i) eller lav 6 klatter på en bageplade med bagepapir der er drysset med lidt flormelis.Brug en ske til at lave en fordybning i dine reder, kom 1 spiseskefuld saltkaramel ud over hver rede og rør det en lille smule ind i maregnsen med enden af skeen – ikke for meget.
- Drys hasselnødder over dine fuglereder.
- Bages ved 100 grader, varmluft i 1½ time. De må helst ikke få farve. Lad dem køle helt af inden du bruger dem.
- Kan opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur så du kan sagtens lave dem nogle dage i forvejen. Skal de opbevares i længere tid, skal de være uden saltkaramel.
- Fyld dine maregns reder og kom lidt saltkaramel over. Pynt af med revet chokolade og citronmelis – serveres med det samme.
bær dessert hindbær jordbær margens saltkaramel vaniljecreme vaniljeis